Aarhus Festuge søger musikere til koncert marathon

Satie_pianosheet.jpeg

Aarhus Festuge søger musikere til koncert marathon

I anledningen af 150-året for Erik Saties fødselsdag (1866-1925) afholdes der under Festugen en forrygende optræden af Saties ’Vexations’.

Gå ikke glip af den unikke mulighed for at deltage på HeadQuarters i Aarhus d. 3. sept.

Vi leder derfor efter musikstuderende og alle slags musikere inden for forskellige stilarter – klassisk, jazz, rock, elektroakkustisk, kor, akkompagnerede dansere og sangere/sangerinder, der er villige til at deltage i fejringen af 150-året for Erik Saties fødselsdag, hvor der skal spilles hans usædvanlige, unikke og avantgarde stykke ’Vexations’.

Ifølge Saties instruktioner skal ’Vexations’ spilles 840 gange og vare omkring 14 timer med uafbrudt klaverspil.

Under dette 14-timers arrangement vil de forskellige artister rotere i cykli på 30 minutter afhængigt af antallet af tilmeldte musikere. Dette betyder, at det ét minut lange stykke ’Vexations’ spilles 30 gange af den enkelte optrædende (solist eller gruppe). Da stykket, ifølge Saties instruktioner, skal spilles 840 gange, kræver det 28 skift/rotationer af musikere.

For hver gruppe af musikere står det frit for at fortolke på stykket, men lyden af klaveret skal være permanent og uafbrudt. Jo mere kreativt jo bedre.

Alle typer af musikere er velkomne til at være en del af dette storslåede musikalske event ’Koncert/Marathon’ skrevet i 1893 af Erik Satie.

Ansøgninger skal sendes til Mikkel Møl Dalsgaard på md@aarhusfestuge.dk og skal indeholde informationer omkring, hvem du/I er, din/jeres erfaring, hvilken type musik du/I spiller og om du/I er gruppe eller solist. Kontakt endelig Mikkel Møl Dalsgaard for yderligere information eller spørgsmål.

Festugen sørger for forplejning til alle deltagende i løbet af dagen, men tilbyder ikke honorar.

Hent noderne til 'Vexations' her.

Info

Dato: Lørdag d. 3. sept.

Tidspunkt: 9.00-24.00

Entré: Gratis

Hvor: HeadQuarters

Adresse: Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C