Aarhus Studenter-Sangere

Igen i år har Aarhus Studenter-Sangere fornøjelsen af at kunne invitere publikum til at stifte bekendtskab med den smukke og unikke studentersangtradition under åben himmel i Byparken.

Studentersangtraditionen er især knyttet til universiteterne i de nordiske lande, og kan føres næsten 200 år tilbage, til en tid hvor studenter gik på gaden, og krævede afskaffelse af enevælden og meget andet. Det var også en tid, hvor nationalromantikken blomstrede, og nogle af de smukkeste værker blev skabt af komponister som Hartmann, Heise, Lange-Müller og Niels W. Gade. Mange af tidens komponister var selv studentersangere, og det er deres arv, som Aarhus Studenter-Sangere holder i live i dag – og har gjort det siden 1930.

Man skal dog ikke tro, at Aarhus Studenter-Sangere er et museumskor. Studentersangerne bygger bro mellem fortid og nutid, og meget nyt er naturligvis kommet til siden traditionen opstod i forrige århundrede. Dette vil der også blive givet smagsprøver på.

Studentersang er mandskorsang for fire stemmer, og satserne får dermed en særlig fylde og tæthed, som man ikke finder helt på samme måde i de sædvanlige blandede kor. Aarhus Studenter-Sangere glæder sig til at lade magien opstå under åben himmel i Byparken.

Aarhus Studenter-Sangere ledes af Morten Bunk.

Arrangementet er en del af

Byparken

Byparken

Byparken er det perfekte sted at starte sin tur rundt i Festugen.

Se samling