Mindfulness i skolen og i skoven

Mindfulness og bevidst nærvær er ikke kun godt for voksne der rammes af stress m.m., men er også meget gavnligt for børn og unge som trivselsfremmende aktiviteter, der fint kan lægges ind som pauser/åndehuller i deres hverdag i skolen eller fritiden. Hvad fortæller forskningen, og hvilken effekt har vi set på danske skoler med forskellige elevgrupper? Hvor vender udviklingen sig hen, og hvilke opmærksomhedspunkter er vigtige, når vi integrerer disse praksisser i danske skoler?

Mød Rikke Braren Lauritzen, som i to workshops vil tale om sine erfaringer om at bruge mindfullness i danske skolesystemer. Rikke er Cand. mag., psyko/familieterapeut, mindfulness/MBSR, grundlægger af Center for Mindfulness i Skolen (CMIS) og skoleprogrammet.

Rikke guider to workshops, torsdag d. 6. september kl. 10.00-11.30 for de yngre elever (0.-6.
Klasse) og kl. 12.30-14.00 for de ældre elever (7.-9./10. Klasse). Alle er velkomne også lærere,
pædagoger m.fl.

Mindfulness i Skolen.
Rikke har udviklet og undervist i skolebaserede mindfulness-programmer i over 3 år og er også godt inde i teori og forskning på området. Hun er desuden hovedpersonen bag en 1-årig forskningsbaseret efteruddannelse for lærere og pædagoger.

Kom frisk og nysgerrig og mærk hvordan der i en hektisk hverdag, kan opstå et rum hvor der er plads til at trække vejret og mærke dig selv, hinanden og naturen.

Mødestedet er LYSNING 1. (Se billede).

Arrangementet er en del af

Skovbadet Ø

Skovbadet Ø

Et 600 meter langt skovbad byder velkommen til Aarhus’ nyeste bydel Aarhus Ø

Se samling