Ujazz: Nils Økland Band

Frontmand i bandet, violinist Nils Økland, har udtalt, at han ikke bruger noder, når han komponerer sin musik. Tværtimod indøver han sammen med bandet numrene ”på gehør”. På den måde bringer Nils Økland Band en nerve og et stærkt nærvær ind i alle deres numre. Med blide og behagelige toner formår de at binde traditionel norsk folkemusik sammen med nuancer af jazz og samtidsmusik, hvilket resulterer i et unikt og harmonisk musikalsk udtryk.

Ujazz:
Ujazz er en festival for eksperimenterende musik på tværs af udtryk, hvor jazz udforskes som begreb og ikke som genre. Ujazz er en grænsesøgende rejse ind i et musikalsk univers, hvor kun lidt er kendt på forhånd, meget er improviseret, intet er for­ budt og alt er muligt.

Det er samtidskunst pillet fra hinanden, tilsat uhæmmet kreativitet, regelbrud og intensitet og hæftet sammen igen i en festivalform. Ujazz er for dig, der gerne vil udfordres. Dig, der ikke nødven­ digvis vil kende omkvædet, før du når til det – dig, der måske slet ikke vil have et omkvæd.

Ujazz er for dig, der ønsker en alternativ, unik og givende musikalsk oplevelse, du ikke finder i så koncentreret form andre steder. Koncerterne til Ujazz 2018 finder sted på spillestederne VoxHall og Atlas samt på en gratis udendørsscene foran Atlas.

Eksterne links

Arrangementet er en del af

Ujazz

Ujazz

Oplev eksperimenterende og anderledes musik til Ujazz

Se samling