Sydhavnsfestival

Den 8. september præsenterer Frontløberne og Foreningen Sydhavnen, sammen med resten af Sydhavnens beboere, en endagsfestival, hvor vi åbner Sydhavnen og skaber en spirende, kreativ oase. Vi sætter spotlys på områdets kreative ildsjæle, som åbner dørene op og viser, hvad der sker bag de røde mursten. Dagen byder blandt andet på musik, kunst, mad, lærerige oplevelser, nye bekendtskaber og en mulighed for at være med til at udvikle Sydhavnen til et område for alle byens borgere.

Sydhavnen i Aarhus er kendt for at være et mangfoldigt område med aktører på tværs af erhverv, og med Sydhavnsfestivalen tager vi udgangspunkt i de lokale ildsjæle, som findes her. Området har i mange år rummet en stor del af Aarhus’ kreative miljø og er blevet hjem for et kulturelt vækstlag med handlekraft og mod. Festivalen fejrer vækstlaget og dét, der spirer, når vi fokuserer på det levende liv i mellemrummene, i krogene og i store såvel som små aktørers arbejde på Sydhavnen.

Alle er velkomne til at deltage, snuse rundt og bidrage med det, man har på hjerte. Kun fantasien sætter grænserne, når et samlet Sydhavnen fejrer fællesskabet og mangfoldigheden. Kom og vær med til en magisk dag, hvor vi bygger bro mellem Sydhavnen og resten af Aarhus. Snak med, når vi debatterer byudvikling i øjenhøjde. Gå nysgerrigt på opdagelse i de mange atelierer og værksteder, hvor lokale kunstnere og håndværkere skaber. Bevæg kroppen til tonerne fra de mange musikere, der dagligt øver i de gamle industribygninger. Eller nyd en kop lokalt ristet kaffe i Sydhavnssolen.

Arrangementet er en del af

Byens rum

Byens rum

Udforsk byens rum under Festugen

Se samling
Højdepunkter i Festugens sidste weekend

Højdepunkter i Festugens sidste weekend

Vi har samlet det bedste fra Festugens sidste weekend

Se samling