Ff.png

Årets Food Festival: Noget for enhver smag

På Aarhus foodfestival 2018 er der gastronomiske oplevelser for alle. Både den anderledes innovative mad og den klassiske mad, som vi kender, har forsødet weekenden for gæsterne. Festugens udsendte har skrevet en reportage fra Tangkrogen.

Af Ida Tophøj Buur

Tangkrogen vrimler med mennesker den sidste weekend i Festugen. Unge, ældre og børn. Gæsterne kigger fornøjet og nysgerrigt rundt, der er jo så meget at vælge imellem. Is- og osteboder ligger side om side. Få meter inde på festivalpladsen rammer duften af kanel. Duften stammer fra Meiers Madtelt, hvor masser af økologiske kanelsnurrer bliver langet over disken.

Aarhus Foodfestival er nordens største madfestival og har et utal af forskellige smagsprøver, workshops og foredrag fordelt over tre dage i den sidste weekend i Festugen.

’Havet’

Store, sorte plader ligger som sti ned til ’Havet’, som er den del af Food Festivalen, der fokuserer på alt fra havet. Lugten af tang blander sig med lugten fra Læsø hummere og krabbesuppe.

- Her kan man rigtig prøve noget, man ikke har prøvet før. Både noget, man kan lide, og noget, man måske ikke så godt kan lide, siger Sarah Jo Stenbæksgaard.


Frisk fisk havde hovedrollen ved 'Havet'.

 

Hun er på vej hen til Seaweed chips, hvor det er muligt at smage på forskellige slags tang-chips.

Et par meter længere henne er ildsted og gril i gang.

- Frisk strandkrabbesuppe! Krabben var levende for 25 minutter siden, råber kokken, mens han uddeler små shotsglas med strandkrabbesuppe. Suppen er mild og smager overvældende af fisk og krydderurter.

- Neeej, råber en mor febrilsk. Hendes søn har forladt de sorte plader. Han har ikke gummistøvler på, og hans fine tennissko bliver stille og roligt omsluttet af mudder. 

Store kontraster i udvalget

Dagligvarebutikken ALDI er også rykket på Food Festival. Her sværmer masser af gæster om deres prisvindende tebirkes. Fyldt med smør og sukker. Men langt fra alle boder på årets Food Festival har smør og sukker i deres mad. ALDI ligger tæt op ad en masse boder, der er gluten-, mælke- og sukkerfri.

- Vil I smage vores dejlige brød helt uden gluten og mælk?

Alle tager lystigt for sig. ’Fri for’ har gjort sit indtog på Food Festivalen i år, og interessen for den mad, der ligner almindelig mad, men slet ikke er det, er stor.

Foodfestivallen er stedet, hvor det er muligt at prøve anderledes ting. En af disse er Insektboden, der er godt besøgt. Selvom mange ser noget skeptiske ud, når de rækker ud efter smagsprøven, løsner deres ansigter hurtigt op igen. ”Det var slet ikke så slemt,” smiler en ung kvinde til sin kæreste.

DM i hotdog

Mange gæster er kommet for at prøve forskellige ting. For vennerne Nicklas Vinther og Simon Bojsen er det DM i hotdog, der har drevet dem til Food Festivalen i dag.

- Vi har en hotdog-blog, hvor vi smager hotdogs, og så var det oplagt for os at komme herned til DM i hotdog, siger Simon Bojsen.


Simon Bojsen (tv) og Nicklas Vinther (th) nød søndagen til Food Festival.

Men nu, hvor de alligevel er kommet, er det ikke kun hotdogs, de tænker på.

- Jeg kan godt lide måden, det hele er pyntet op på. Der er noget rustikt og landbrugsagtigt over det. I dag har vi også på programmet at finde den bedste drikkevarer, siger Nicklas Vinther

Folk begynder at samle sig om Kokketeltet, hvor Tim Vladimir og Anders Lund Madsen live-rapporterer fra første heat i DM i Hotdog. Bål og røg er begyndt at fylde det meste af pladsen, hvor mange mennesker pludselig går rundt med forskellige hotdogs i hånden.

Årets foodfestival har i den grad budt på gastronomiske oplevelser for alle. Også børnene har haft muligheden for at klappe kalve, blive Mathilde-ninja, stifte bekendtskab med madpakkehånden og synge med på Shaka Loveless i Arla Food Fest.

Tilbage