Immervad_DK_9603_FotoMartinDamKristensen.jpg

AARHUS FESTUGE STYRKER DE LOKALE MUSIKAKTØRER YDERLIGERE MED NYT UDVIKLINGSFORLØB

I år resulterer Festugens ambition om bedre vilkår til lokale ildsjæle og talenter inden for musikbranchen i et spritnyt mentorprojekt, hvor udvalgte medvirkende i Festugen bliver tilbudt et længerevarende samarbejde, efter at de har arrangeret og produceret et koncertprogram til musikfestivalen Understrøm under Festugen.
 
Når Festugen fra 31. august til 9. september omdanner Aarhus til én stor fest med musik, kunst, mad og mennesker, skaber den også et uvurderligt udstillingsvindue for byens spirende musikalske talenter og arrangører.
 
Blandt andet i form af Understrøm, som er en tredages musikfestival, hvor Aarhus Festuge stiller tre scener til rådighed til en række lokale musikarrangører, der har frie hænder til at sammensætte deres egne koncerter til festivalen. De medvirkende er alle uafhængige og ikke-kommercielle koncertarrangører, som er blevet udvalgt af Aarhus Festuge i samarbejde med SPOT Festival.
 
Men i år kan nogle af de lokale musikarrangører se frem til en yderligere gevinst. De særligt udvalgte bliver nemlig efter Festugen tilknyttet et flerårigt samarbejde og sparringsforløb med Aarhus Festuge, der blandt andet kan hjælpe dem med projektledelse, brancheindblik og med at etablere et større netværk i musikmiljøet i Danmark. Derudover vil de også få sparring og assistance af Festugens producenter og andre relevante parter.
 
Idéen bag det nye mentorforløb stammer fra en videreudvikling af konceptet bag musikfestivalen Understrøm. I stedet for at udvælge alle arrangørerne af koncerterne på årsbasis, skifter Festugen spor til at invitere nogle af arrangørerne til et treårigt samarbejde. På den måde vil Festugen skabe bedre vilkår for de aspirerende arrangører og deres koncerter og samtidig styrke musikmiljøet i Aarhus.
 
De tre scener til Understrøm er placeret langs Aarhus Å ved Mølleparken, Immervad og under Sankt Clemens Bro, og koncerterne er gratis for folk at opleve. Arrangørerne er blevet udvalgt med det formål at skabe et bredt program med forskellige miljøer og genrer. Så det er op til den enkelte, om man vil slænge sig ved den samme scene hele dagen, eller om man vil slentre op og ned ad åen og nyde de meget forskellige musikalske oplevelser.
 
Tidligere har navne som BAEST, Chinah og Hjortene spillet til Understrøm. Festivalen Understrøm er arrangeret af Aarhus Festuge i samarbejde med Studenterhus Aarhus og SPOT Festival og støttet af Spar Nord Fonden.

 

Du kan læse mere om arrangementet og hvordan du tilmelder dig her.

Tilbage