160829_Grisk_DK_8158.jpg

Festugen slår dørene op til stor streetartfestival

Aarhus Festuge inviterer sammen med det lokale Galleri Grisk for første gang til Aarhus Streetart Festival, hvor nogle af miljøets mest spændende, internationale og anerkendte navne skaber nye værker live i Festugen.

Streetart er en svær genre at definere, og den kan både findes på faldefærdige bygninger i fattige kvarterer og til auktioner i millionklassen hos kunstelskere. Mens nogle forbinder streetart udelukkende med graffiti og hærværk, ser andre den som den mest frie og uafhængige kunstform. Aarhus Streetart Festival tager det hele op til debat og giver et stort og mangfoldigt publikum muligheden for at komme tættere på kunsten. Helt tæt på! 

I løbet af Festugen vil streetartkunstnere fra rundt om i verden komme til byen, hvor de hver vil skabe to nye værker på meterhøje vægge, der stilles op i Byparken mellem Rådhuset og Musikhuset Aarhus. Publikum kan følge værkerne hele vejen fra proces til færdigt resultat og med egne øjne opleve det store arbejde og talent, der ligger bag de flotte vægmalerier.

Har man ikke tålmodighed til at vente på, at værkerne bliver færdige, huser festivalen også en udstilling med kanvasmalerier, hvor kunstnernes tidligere værker kan opleves.

Med udstillingen dykker Festugen ned i miljøets diskussioner med både sig selv og samfundet. Diskussioner mellem byens borgere, politikere og interessenter fra kunstverdenen vil forsøge at afdække fremtiden for miljøet, og publikum kan med guidede ture komme ind under huden på streetart som fænomen og lære kunstnerne bedre at kende.

Aarhus Streetart Festival bygger bro mellem den anerkendte kunstverden og undergrundsmiljøet, mellem fortalere og modstandere, mellem traditionelle udstillinger og urban udsmykning. 

Det lokale urban art-galleri Galleri Grisk har med sit store kendskab til miljøet været med til at stable festivalen på benene og inviteret en gruppe af de mest spændende og nyskabende kunstnere til Aarhus. Formålet er at give streetart en officiel platform og vise en kunstform frem for et stort festugepublikum.

Fakta
Dato/tid: 25. aug.-2. sept. kl. 11.00-20.00 og 3. sept. kl. 11.00-16.00
Sted: Byparken ved Musikhusparken/Rådhusparken og i Rådhuset
Pris: Gratis
Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Galleri Grisk og We Make Space Arkitekter
Tak til: FO Aarhus

 

Tilbage