Action Paint MMXVIII

Kunstværker står for skud – bogstavelig talt

Aarhus Festuge og Kunsthal Aarhus inviterer publikum til at skyde løs på kunsten i nyt projekt, der kombinerer 10 kunstværker og en hulens masse paintball-kugler.

’Action Paint MMXVIII’ er navnet på det banebrydende kunstprojekt, der på en anderledes og nytænkende måde involverer publikum i skabelsen.

Via Eventhalls hjemmeside kan man købe sig adgang til at spille på to af Eventhalls paintball-baner i Aarhus. På banerne opstilles 10 forskellige kunstværker, der er skabt specifikt til dette projekt. I løbet af kampene bliver kunstværkerne færdiggjort af de tilfældigt flyvende paintball-kugler, inden de udstilles forskellige steder i byen under Festugen.

- Dette er et eksperiment! Et vildt eksperiment, der blander paintball og kunst. Det handler om den kunstneriske skabelsesproces og om publikums deltagelse i processen. Jeg håber, at publikum vil tage godt imod projektet, bruge farverne, energien og deltage i skabelsen af værkerne – og have det sjovt. Vi glæder os til at se resultatet af paintball-spillernes leg, siger kunstfaglig direktør på Kunsthal Aarhus, Jacob Fabricius.

Kunstprojektet låner fra den kunstneriske bevægelse abstrakt ekspressionisme, hvor man i 1940’erne-1960’erne arbejdede spontant og intuitivt blandt andet med action painting.

- Med dette projekt inviterer vi publikum endnu tættere på kunsten i Festugen. De er ikke blot aktive beskuere, men medskabere, og det tættere tilhørsforhold forstærker broen mellem Festuge, publikum, kunst og leg. Vi er altid åbne for at udforske nye veje ind i kunsten, og glæder os over dette direkte samarbejde med Kunsthal Aarhus og vores gæster, siger direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

I selve Festugen bliver de færdige kunstværker udstillet rundt i Aarhus by. Det bliver også muligt at se videoer fra den actionfyldte proces på Kunsthal Aarhus. Deltagere i paintball-projektet får udover en sjov og anderledes oplevelse også et unikt ’ulvemærke’, designet af Kristoffer Akselbo, en af kunsterne fra projektet,

Du kan bestille din kunstneriske paintball-oplevelse her.

Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Kunsthal Aarhus
Støttet af: Vilhelm Kiers Fond og Salling Fondene

Tilbage