Bell Orchestre - Nick Bostwick.jpg

Arcade Fire-musikere giver koncert i Aarhus Festuge

Aarhus Symfoniorkester får i Festugen fornemt besøg af to toneangivende medlemmer af det canadiske indierockband, når de og deres ensemble, Bell Orchestre, giver koncert.

Richard Reed Parry og Sarah Neufeld fra de canadiske indiegiganter Arcade Fire er en del af det seks mand store ensemble Bell Orchestre, der gæster årets Aarhus Festuge. Sammen med Aarhus Symfoniorkester spiller de lørdag 31. august en koncert i to dele, hvor klassisk møder moderne, og Stravinskij møder post-rock. 

Koncerten indledes med Stravinskijs gennembrudsværk ’Ildfuglen’ i den populære udgave fra 1919. Her folder Aarhus Symfoniorkester, under kyndig ledelse af dirigent André de Ridder, sig ud med toner af både russisk folkemusik og orientalske stemninger. 

Herefter indtager Bell Orchestre scenen og spiller ny musik fra deres kommende album ’House Music’, der bliver deres første udgivelse i 10 år. Bell Orchestre er eksperimenterende og legende i deres udtryk og trækker på så forskellige inspirationskilder som Lee Scratch Parry, Talk Talk og Arvo Pärt.
Til denne koncert arrangeres de helt nye numre specielt til lejligheden af den anerkendte canadiske komponist og multikunster Owen Pallett.

- Sidste år oplevede vi to helt igennem fantastiske koncerter med Shara Nova og byens symfoniorkester, som viste, hvad der sker, når man forener det bedste fra to forskellige musikalske verdener og iklæder moderne musik de smukke toner og fyldigheden fra det klassiske orkester. I år bliver uden tvivl lige så stor en oplevelse, og jeg glæder mig, siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge. 

Som det også var tilfældet sidste år, fremføres koncerten ugen før Festugen til Kampnagel International Summer Festival i Hamborg i Elbphilharmonien, hvor Aarhus Symfoniorkester sidste år blev det første danske symfoniorkester til at spille i den ikoniske koncertsal.

- Vi bygger videre på succesen fra sidste år og styrker det frugtbare trepartssamarbejde mellem Kampnagel, Aarhus Festuge og Aarhus Symfoniorkester. Når man kombinerer de kreative strømme fra disse tre institutioner, opstår der nyskabende konstellationer og toneangivende musikalske møder, som vi glæder os til at præsentere for publikum i både Aarhus og Hamborg, udtaler Kristian Rahbek Knudsen, musikchef for Aarhus Symfoniorkester.

Billetsalget starter 9. maj.

Fakta
Dato/tid: Lørdag 31. august kl. 19.30
Sted: Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal
Pris: 90-160 kr.
Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester og Kampnagel International Summer Festival

Tilbage