Det-Åbne-Hjerte Erich Goldmann.jpg

SIGNA skaber 12-timers totalteateroplevelse til Aarhus Festuge

Den internationalt anerkendte performance-gruppe SIGNA besøger Aarhus for første gang nogensinde med det nye værk ’Det Åbne Hjerte’.

Gruppen, ledet af Signa og Arthur Köstler, har siden årtusindskiftet skabt en lang række banebrydende og debatskabende værker, som har begejstret anmeldere og publikum både herhjemme og i udlandet. Nu er turen endelig kommet til Signas fødeby, Aarhus, hvor de, med et hold på over 50 danske og internationale performere, omdanner en etage på det tidligere Aarhus Amtssygehus til et fascinerende parallelunivers gennemført ned i mindste detalje.

’Det Åbne Hjerte’ er en 12 timer lang interaktiv oplevelse (fra syv aften til syv morgen), der udforsker magtbalancen i grænselandet mellem godhed og selvgodhed.

Køb billet her

60 personer per aften inviteres indenfor til et ”kursus i empati” arrangeret af den fiktive forening Det Åbne Hjerte. Grundlagt af de såkaldte "Medlidende" som gennem en årrække har indkvarteret og studeret mennesker fra kanten af samfundet, "De Lidende", i foreningens lokaler.

Som kursist får hvert publikumsmedlem tildelt en seng, et skab og sin egen mentor fra "De Lidendes" rækker. Publikum vil under forestillingen bære mentorens navn og tøj og opleve dennes verden indefra.

- Det er først i mødet med publikum, at vores forestillinger virkelig begynder at leve, og vi bliver gang på gang overraskede over publikums evne og vilje til at indleve og engagere sig. Egentlig handler alle vores værker om de udfordringer og faldgruber, fælleskabet stiller os overfor som mennesker - derfor er stykkerne også udfordrende. Men publikum kan og vil så meget mere end bare at kigge på, siger Signa Köstler.

SIGNA regnes som pionerer inden for den publikumsinvolverende scenekunst og har med deres altomsluttende paralleluniverser etableret sig som et af de største navne på performance-scenen både herhjemme og internationalt.

Det Åbne Hjerte er gruppens første danske værk siden 2015 (’Feberhavnen’ med Den Kongelige Ballet). Det er et kæmpe scoop for Aarhus Festuge, og direktør Rikke Øxner glæder sig over at have dem med i programmet:

- Det er en fantastisk mulighed for Festugen at præsentere teater af så høj kaliber som SIGNA. Festugens gæster kan se frem til en oplevelse, der sætter sig i både krop og sjæl, og jeg er sikker på, at denne forestilling bliver noget, man husker dette års Festuge for mange år fremover, siger hun.

SIGNA har modtaget en række danske og internationale priser og nomineringer for både koncepter, skuespil og scenografi. Deres seneste forestilling, ’Das Halbe Leid’, blev udsolgt i Hamborg på få timer.

Fakta
Dato/tid: 30. august-29. september (ikke alle dage er spilledage) kl. 19.00-07.00
Sted: Det gamle Aarhus Amtssygehus, Tage-Hansens Gade 2, 8000 Aarhus C
Pris: 300 kr. ekskl. billetgebyr (150 kr. ekskl. gebyr med studierabat) via aaf.billetten.dk
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Støttet af: Statens Kunstfond, Beckett-Fonden og Vilhelm Kiers Fond

Tilbage