ujazz_mccaslin_nyhed.png

DONNY MCCASLIN INDTAGER VOXHALL TIL UJAZZ

Lyden af David Bowies svanesang kan i år høres under Festugen, når Donny McCaslin med saxofon i hånden og band i ryggen indtager scenen til Ujazz. Bowie var nemlig så glad for McCaslins musik, at han bad ham om hjælp med at indspille pladen 'Blackstar', der endte med at blive Bowies sidste.

Når Donny McCaslin sammen med sit ensemble af yderst kompetente jazzmusikere går på scenen, bliver det lige pludseligt uhyre vanskeligt at sidde stille. Gruppen prøver konstant at udforske nye musikalske territorier med sin groovy fusionslyd, der indeholder elementer af jazz, rock og elektronisk musik. 

Det var blandt andet Donny McCaslins unikke lyd og hans udforskende tilgang til musikken, der fangede interessen hos David Bowie, da han besluttede sig for at indspille sit 25. studiealbum sammen med bandet. Det samarbejde resulterede i den grænsesøgende udgivelse ’Blackstar’, der endte med at blive Bowies sidste.

Aarhus Festuge er yderst stolte over at kunne præsentere Donny McCaslin Group som en del af årets program til Festugens stærkt eksperimenterende musikfestival Ujazz. Udover McCaslin består bandet af Zach Danziger, Jeff Taylor, Jonathan Maron og Nick Semrad.

Oplev derudover til Ujazz: The Bug vs. Earth, Lubomyr Melnyk, Bombino og Tarawangsawelas feat. Rabih Beaini

McCaslin, der har været nomineret til tre Grammyer, er som navnet antyder frontmand i bandet med sin fantastisk overlegne saxofon, og sammen med resten af bandet tager han konstant deres altid improviserende jazzsound i spritnye retninger.

Donny McCaslin udsendte sit seneste album 'Beyond Now' i 2016, hvilket var inspireret af samarbejdet med, samt en hyldest til, David Bowie. Donny McCaslin arbejder desuden i øjeblikket på et album sammen med Mark Kozelek (Red House Painters, Sun Kill Moon) og Jim White.

Fakta
Tid: Lørdag 1. september kl. 14:00 – kl. 01.00
Sted: VoxHall, Atlas samt en udendørsscene foran Atlas, hvor koncerterne er gratis
Pris: 295 kr. (250 kr. med studierabat) for partoutbillet til både Atlas og VoxHall. 225 kr. (200 kr. med studierabat) for koncerterne på VoxHall alene. Alle priser er eksl. gebyr. Via aaf.billetten.dk
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Støttet af: DPA, Statens Kunstfond og Fonden VoxHall

Tilbage