En til, tak

Lokal bodega serverer teater i Festugen

Teaterkompagniet Supertanker omdanner historier fra bardisken til en ærlig teaterforestilling om de skæbner, vi måske oftest bare observerer på afstand. Og den opføres selvfølgelig på et brunt værtshus.

Alle, der har været på værtshus, kender til de lokale stamgæster, der sidder deroppe i baren. Nogle er lidt for højrøstede, mens andre holder sig helt for sig selv. I begge tilfælde har nogle det nok bedst med, at man kan nøjes med at se og høre dem lidt på afstand.

Men i Festugen kommer de helt tæt på. For bag lystløgnene og røverhistorierne gemmer sig en række stærke fortællinger, der kommer frem i lyset i forestillingen ’Én til, tak’. Instruktør og medvirkende Jonas Preben Jørgensen er vokset op med den familieejede Café Viking i København som midtpunkt, og han har derfor haft værtshusmiljøet tæt inde på kroppen hele sit liv. 

- På værtshuset mødes alle samfundets lag på samme sted, og der er plads til både grin og gråd. Forestillingen viser den mangfoldighed og giver en stemme til nogle af dem, vi måske ikke altid giver så meget opmærksomhed, siger han.

’Én til, tak’ er blevet tilpasset et aarhusiansk publikum med historier fra lokale værtshuse og fremføres på Jacob Skomager på Frederiks Allé, hvor publikum i øjenhøjde kan opleve forestillingen udspille sig over en kold øl.

- Vi vil gerne skabe en ny, unik og rørende oplevelse i Aarhus Festuge, som viser publikum noget, der for de fleste både er velkendt og på samme tid enormt fremmed, siger Jonas Preben Jørgensen.

Væk er de skrå brædder, men de skæve eksistenser er der til fulde!

FAKTA:
Dato/tid: 27.-29. aug. kl. 17.00-18.00 og 20.00-21.00. 30.-31. kl. 17.00-18.00
Sted: Jacob Skomager, Frederiks Allé 149
Pris: 100 kr. (60 kr. med studierabat) via aarhusfestuge.billetten.dk
Aldersgrænse: 18+
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Støttet af: FO-Aarhus
Tak til: Tuborg og Jacob Skomager

Tilbage