21322723_10155728725879846_1442370505_n.jpg

Søndagstip: Tag på guidet cykeltur og oplev Aarhus fra havnesiden

Udstillingen ’Harbour Magnets’ består af otte installationer ved Aarhus Havn, som forbinder land med vand og by med havn. To af vores reportere tog afsted på en guidet cykeltur, der bød på godt vejr og kultur

Solen er endelig kravlet frem fra sit skjul og regndråberne, der tidligere på ugen gjorde festugens udendørsoplevelser til en våd fornøjelse, er nu helt forsvundet, så en formiddagscykeltur er perfekt. Vi befinder os på Frederiksgade 78, hvor arrangørerne Cycling Aarhus holder til. Inden længe bestiger vi jernhesten, tramper i pedalerne og cykler ned til Aarhus Havn, hvor Stephan D. Willacy, der er statsarkitekt og en af udviklerne bag projektet ’Harbour Magnets’, fortæller om installationerne.

- Det var oprindeligt en konkurrence, hvor forskellige arkitekter kom med deres bud på, hvordan man kunne skabe et bedre sammenspil mellem havn og by. Det hér projekt opfyldte vores ønske fuldstændigt, fortæller Stephan D. Willacy om ’Harbour Magnets’.

Kæmpemæssig fuglerede
Som man cykler langs havnen, er det ikke kun blå lagerbygninger, mågeskrig og bølgeskvulp, der fanger sansernes opmærksomhed, det gør en planketrappe, der zigzagger op i luften også. Følger man trappen, vil man komme op i ’Big Blue Bird’, som er tegnet af den japanske arkitekt Hideyuki Nakayama. 

- Fuglereden er den største af magneterne. Den er placeret enormt flot, og man kan se den alle steder fra, fortæller Stephan D. Willacy, mens deltagerne lytter. Én af deltagerne har sat sig ekstra godt til rette i reden, hvis hvide træ former sig i en rund ring. 

- Nu må du ikke falde i søvn derovre, udbryder Stephan D. Willacy med et grin. 

- Nej, det gør jeg heller ikke. Jeg nyder det bare. Lyden bliver en helt anden herinde, fortæller deltageren.

Terrasse med havudsigt
Som grus og asfalt tilbagelægges når vi frem til den fodboldlignende glaskuppel ’Dome of Visions’, som med udstillingen har fået terrassen ’Terrace of Visions’, der er den femte installation. Ifølge Stephan D. Willacy giver terrassen et 360 graders syn på verden.

- Herfra kan man også se ’White Hat’, fortæller Stephan D. Willacy og kigger ud mod en fyrtøjlignende seværdighed, der er den tredje magnet i samlingen. 

- Gud, det ligner faktisk det på tegningerne. Tit tænker man, at det ikke ligner, men det synes jeg faktisk, at det gør, siger en deltager. 

Herfra triller vi videre til resten af installationerne, som blandt andet tæller en helium-ballon, et menneskeskabt tusindben og sejlads med soldreven båd. Har du også mod på at se Aarhus fra en helt ny vinkel? Så er det sidste chance søndag 3. september kl. 14:00-16:00.

Læs mere

Af Jackieline Panduro Axelsen og Vicki Marlene Larsen

Tilbage