Fællesmiddag med fremmede.JPG

Fællesmiddag med fremmede: Fire retter for 65 kroner

Den aarhusianske ungdomskirke UngK slår i denne weekend dørene op for mere end prædiken og salmesang, når kirkerummet forvandles til en spisesal, hvor alle er velkomne.

Har du nogensinde prøvet at spise fællesmiddag med fremmede i en kirke? Det har du nu mulighed for, når restauranten Frederiksgade 42 og Culture Works sammen inviterer indenfor til gastronomisk fællesspisning i ungdomskirken, UngK.  

Menuen står blandt andet på muslingesuppe, svinenakkefilet og en god snak med en fremmed sidemakker ved et langbord. 

- Meningen er, at man kan komme og snakke med folk, man ikke kender. Derfor sætter vi langborde op, så man bare sætter sig ved siden af dem, der allerede er her, siger Simon Green fra Culture Works, der står bag arrangementet. 

Samler generationer til spisning
Allerede i sidste weekend havde aarhusianerne mulighed for at spise med. Søndag aften var det kokken Kristoffer Gang, der stod og tilberedte maden til de omkring 50 fremmødte.

Når han står og langer tallerkner ud til de sultne festugegæster, er det med ét formål:

- Tanken bag er at samle folk på tværs af generationer til et hyggeligt arrangement, siger han.

Søndag aften var både ældre, unge, vennepar og skoleelever samlet. To af dem, der valgte at spise søndagsmiddag i kirken, var veninderne Mette Hansen og Anne Bertelsen. De var begge begejstrede for fællesspisningen: 

- Det er ligesom fællesspisningskonceptet med et lækkert twist. Det er ikke bare spaghetti med kødsovs, siger Mette Hansen

- Det er mad, man ikke selv ville stå at lave derhjemme, tilføjer Anne Bertelsen. 

Ifølge Kristoffer Gang har arrangementet indtil videre været en succes, og han håber ligeså mange aarhusianere vil lægge vejen forbi ungdomskirken i denne weekend.

Du kan komme til fællesspisning i UngK 1.-2. september fra kl. 17.30.

Af Ida Dengsøe & Benedicte Weimar Rasmussen 

Tilbage