Folkestedet.jpeg

Folkestedet præsenterer: Herrefrokost og Kællinger på Kanten

I løbet af Festugen har Folkestedet lagt hus til mange forskellige aktiviteter og arrangementer. Fælles for rigtig mange af disse er, at de i høj grad har fokus på de ældre borgere i Aarhus og omegn.

Folkestedet på Carl Blochs gade er det man kalder et medborgerhus. Det er et hus for alle borgere i Aarhus og bidrager med aktiviteter og arrangementer på tværs af interesser, alder og baggrund. I løbet af Festugen har Folkestedet dog gjort en særlig dyd af at invitere de ældre borgere i Aarhus og omegn ud.

Pelle, formand for Folkestedets Venner, fortæller:

- Der er jo mange enlige ældre i Aarhus, så meget af det vi laver, laver vi for at komme dem lidt til gode og få dem trukket lidt ud af hjemmets fire vægge.

Ude i Folkestedets telt sidder Benny, Jørgen og John til den årlige Herrefrokost. De er alle tre fra Seniormænd 8250, en senior klub for mænd i Egå Kommune, og er mødt op til Herrefrokost i håb om at få noget god mad og godt selskab. Denne tanke nikker Pelle genkendende til.

- Til sådan et arrangement handler det netop om at lære hinanden at kende på en anden måde og at komme ud af busken, fortæller Pelle.

Mens Folkestedets telt runger af mænd og fadøl, bliver de indendørs lokaler fyldt op med kællinger – og et par enkelte mænd. Her står Inger Lodberg og Anna Grethe Bech nemlig klar til at fortælle om Kællinger på Kanten. De to kvinder kommer fra foreningen ’Fortællere i Østjylland’, hvis formål er at udbrede den mundtlige fortælling.

- Den mundtlige fortælling er ekstra vigtig i dag, fortæller Inger Lodberg. Den giver en anden måde at være sammen på, sådan at folk får øjenkontakt med hinanden i stedet for at sidde og kigge ned i hver sin skærm.

Inger og Anna Grethe skal i dagens anledning fortælle historier om kællinger på kanten.

 - Kvinder, og især kællingerne, er blevet glemt lidt i fortællingerne gennem tiden. Vi gør derfor meget ud af at give kvinderne en platform, så de kan få lov til at fylde ligeså meget, som mændene gør i historierne.

De mange arrangementer på Folkestedet fortsætter Festugen ud, og er du til blues, bridge eller tango, er det helt sikkert et besøg værd. Du kan læse meget mere om Folkestedets aktiviteter i festugeprogrammet.

Skrevet af Laura Holm Nielsen

Tilbage