IMG_0438.JPG

Hoppende børn og togentusiaster mødes i Byparken

Under Aarhus Festuge er Byparken forvandlet til et mindre Slaraffenland for børn. Store, farverige hoppeborge fylder hele plænen. De er omringet af en minitogbane, så man kan få sig en lille køretur og et fint overblik over legeparadiset

Når man kommer ned i Byparken, kan man ikke undgå at se de store hoppeborge, hvor børnene hopper og boltrer sig i de mange forskellige, kreative udformninger. Der er blandt andet en oppustelig, rød rodeotyr, en kæmpe rutsjebane og en hoppeborg med form som en stor, gul traktor. Ved toget står Louise, som har taget sin lille søn Emil med:

- Det er dejligt at komme lidt ud, så sker der lidt, så bliver Emil aktiveret. Vi har valgt det her arrangement, fordi jeg gik efter noget i børnehøjde. Vi har været til det tidligere, og hoppeborgene og togene er et kæmpe hit.

Og netop børnene er i fokus til 'Hop med os', hvor man som forældre kommer gratis ind, mens børnene får adgang til hoppelandet for 50 kroner. Arrangementet henvender sig til børn i alderen 0-11 år. Louise er positiv om hoppelandet:

- Det er rigtig, rigtig fint her. Og fine faciliteter, og det fungerer rigtig godt.

Frivillige togentusiaster holder styr på minitogene
For at holde hoppelandet og minitogene i gang, er der en masse frivillige, der lægger liv og sjæl i, at børnene skal få en god dag. En af dem er Erik, som er en vaskeægte togentusiast. Han fortæller os historien om, hvordan det hele begyndte med minitogene. Faktisk var det til Aarhus Festuge, de blev lavet, men sidenhen er de blevet så populære, at de bliver brugt til mange andre arrangementer.

Det hele startede i Egå, hvor man byggede en udendørs modeljernbane. Man startede med at bygge banen op i et stort drivhus i et gartneri, og efter prøveturene begyndte man at bygge en rigtig udendørs jernbane. Faktisk er der en hel park med det i Egå i dag, der er drevet af frivillige. Erik forklarer:

- Det der er, er jo at det er en forening med bestyrelse og alt det der, og der har jeg den fornøjelse, at det er mig, der er formand. Det er pensionister, men også unge mennesker. Vi har jo medlemmer helt ned i 8-9 års alderen.

Erik forklarer, at det ikke kun er børn, der besøger parken. Det er også ældre mænd som skal kigge detaljer på modeltogene, og der har blandt andet været en modstandsmand forbi, som fortalte om, da han under krigen sprang baner i luften. Eriks tilgang til det frivillige arbejde kommer af, at han er uddannet ved privatbanen i Aalborg, ligesom hans far også var. Eriks farfar var ligeledes uddannet i samme branche gennem DSB, og Eriks søn og barnebarn er frivillige ved minitogene. Toginteressen må siges at være en familietradition.

Minitogene har kørt i Festugen siden 2003, og du kan prøve dem alle dag fra 10.00-16.00 for 20 kroner.

Af Nanna Christina Smidt 

Tilbage