arrangører1.jpg

Festugen tester quizmesterenes festugeviden i Mølleparken

Hver anden uge afholder quiz-mestrene fra Aarhus Studenterhus ’Danmarks (måske) sværeste quiz’, men hvordan klarer de det, når rollerne er byttet om, og de skal svare på spørgsmål.

Vores reportere testede deres paratviden om Aarhus Festuge, inden de afholdte pubquiz i Mølleparken.

For andet år i træk er Steen Schønheyder og Niels Overgaard, der er to af hjernerne bag Studenterhus Aarhus’ pubquiz, til ’Studiestart 2017’. På græsplænerne sidder flere studerende på medbragte tæpper og jakker, mens musikken spiller fra scenen foran det gamle hovedbibliotek. Der har allerede været quiz to gange i dag, men quizzerne begyndte egentligt for otte år siden, da der skulle ske noget om mandagen i studenterhuset.

- Publikum dyrker viden for videns skyld. Derfor startede vi ’Danmarks (måske) sværeste quiz, forklarer Niels Overgaard, og Steen Schønheyder uddyber.

- Ja, ideen er, at det skal være underholdende og udfordrende på én gang.

På grund af studiestart har de i dagens anledning udarbejdet temaerne festaben, stræberen og den politiske aktivist, der hver tager ti minutter og afspejler studiemiljøet på universitetet. Normalt er Steen Schønheyder og Niels Overgaards favoritkategori historie, men spørgsmålene spænder fra popkultur over humaniora til naturvidenskab. De har dog aldrig forsøgt sig med en Aarhus Festuge-kategori. Derfor skal de nu prøve kræfter med ti spørgsmål, der tester deres viden om Festugens temaer og arrangører gennem tiden. Til trods for, at Niels Overgaard og Steen Schønheyder til dagligt udtænker svære quizspørgsmål, er deres forventninger til deres resultat lave.

- Det bliver pinligt. Vi kommer nok til at undergrave os selv, siger Steen Schønheyder, og Niels Overgaard tilføjer, at han tidligere ikke deltog meget i Festugen, fordi han har været i bar-branchen. Derfor forventer han, at Aarhus Festuge ikke er hans stærkeste kategori.

Quizzens første spørgsmål lyder ”Hvornår blev den første festuge afholdt?”. Niels Overgaard folder armene på brystet. ”Fy for den,” siger han og kigger på Steen Schønheyder, der ser eftertænksomt frem. De indleder en mindre diskussion om årstallet og forklarer, at de holder af quizzer med plads til at diskutere svarmulighederne. Omvendt bliver andre spørgsmålet såsom, hvad der er årets kunstværk på Vesterbro Torv besvaret prompte og skråsikkert. Derfor ender deres slutresultat på seks ud af 10 rigtige. Kan du mon klare det bedre?

Prøv quizzen her

Af: Vicki Marlene Larsen & Jackieline Panduro Axelsen

Tilbage