Papir_Press_300dpi.jpg

Fire danske navne fuldender stærkt Ujazz-program

De sidste fire navne til den eksperimentelle endagsfestival, Ujazz, er i hus. De kommer alle fra Danmark, og musikken strækker sig fra det bløde og jazzede over hårdslående punk til larmende, men dog melodisk rock.

CAUSA SUI
Tungt, jordbundet og engageret stoner-rock. Causa Sui formår at lyde både turbulent og fredfyldt på en og samme tid, når musikken gennemgår den ene metamorfose efter den anden under de eksperimentelle og fængende instrumentale koncerter. Hvor mange af nutidens psykedeliske lyde stammer fra særlige tidslommer, lykkes det bandet at lade sig inspirere af den nutidige scene, samtidig med at de skaber den.

PAPIR
Papirs musik er garant for en tilsyneladende endeløs strøm af melodiske og rytmiske digressioner, der konstant udvikler sig og tager musikken i nye retninger – uden musikken dog på noget tidspunkt bliver retningsløs. Musikken har base i krautrock og progrock, men med klare afstikkere til nyere psykedelisk instrumentalrock, der leveres med en legende lethed.

ABEKEJSER
Det fem-mand store Aarhusband har rødder i både jazz og world-musik og er en stærk profil på den elektroniske musikscene og leverer en instrumental portal til fascinerende, ny musik. Episke harmonier og fængende melodier er resultatet af kombinationen af både elektroniske trommemaskiner og akustiske trommer i forlængelse af flammende synthesizere og fyldige guitarer. Selvom Abekejser er en relativt nystartet gruppe, er deres ambitioner skyhøje.

SELVHENTER
Bandet, der er del af musikkollektivet Eget Værelse, spiller bundløst energisk eksperimentalrock med en helt unik lyd, der er inspireret af både sofistikeret jazz, aggressiv punk og øredøvende metal. Selvhenter gør op med velfærdssamfundets rationalisme gennem en kontrolleret protest i form af eksplosivt trommespil, basuner, saxofon og violinspil i smukke og opmærksomhedskrævende, instrumentale bølger.

Programmet er dermed fuldendt og spilleplanen for Ujazz ser således ud:

14.00: Papir (udescenen)
15.15: Selvhenter (udescenen) 
16.15: Atomic (Atlas)
17.30: Nils Gröndahl (Atlas) 
18.00: Tau (udescenen)
18.45: Colin Stetson (Atlas) 
19.45: Causa Sui (VoxHall)
20.00: Abekejser (udescenen)
20.30: The Dwarfs of East Agouza (Atlas)
21.30: Deerhoof (VoxHall)
22.45: The Necks (Atlas)
00.00: Xiu Xiu (VoxHall)

FAKTA
Dato/tid: 2. september kl. 14.00-01.15
Sted: VoxHall/Atlas
Pris: 295 kr. for partoutbillet til både VoxHall- og Atlas-koncerter (250 kr. med studierabat). 225 kr. for VoxHall-koncerterne alene (200 kr. med studierabat). Alle priser er eks. gebyr via aarhusfestuge.billetten.dk
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Støttet af: Statens Kunstfond, DPA og Fonden VoxHall

Tilbage