HøjlundKvamm_foto-Isak-Hoffmeyer.jpg

Ny musikforestilling på Aarhus Teater åbner Festugen

Det bliver til lyden af kendte sange og salmer fra den danske sangskat, at Aarhus Festuge 2017 officielt skydes i gang. Forestillingen 'Lyden af de skuldre vi står på' har urpremiere på Aarhus Teater 25. august og fungerer dermed som gallaåbning for årets Festuge.

'Lyden af de skuldre vi står på' er en ny musikforestilling, hvor Simon Kvamm (Nephew/De Eneste To) har filtreret den danske sangskat gennem sit særegne digitale univers. De mere end 20 klassiske værker får sceneliv af Marie Koldkjær Højlund (Marybell Katastrophy/Tiger Tunes) sammen med skuespillere, dansere og Aarhus Teaters kor.

- Vi tager fat i de gamle sange og salmer fra vores sangskat og fokuserer for én gangs skyld ikke på ordene, men på lyden og melodierne. Hvad sker der, hvis man fjerner det støv, som nogle forbinder sangene med? Sange som ofte fremføres i et kirkerum tilsat pompøst orgel. Hvad sker der, hvis man flytter dem over på teaterscenen, sætter strøm til den melodiske kerne og egentlig bare lavet et nyt "hit"? Det er det, der er eksperimentet i 'Lyden af de skuldre vi står på', siger Simon Kvamm.

Det Reumert-vindende makkerpar instruktør Nicolei Faber og scenograf Christian Albrechtsen står for den stærkt visuelle opsætning.

Det er første gang, den officielle åbning af Aarhus Festuge foregår på Aarhus Teater, og netop den nye forbindelse mellem to af byens store kulturinstitutioner er i fokus i forhold til årets festugetema 'Bridging'.

- Det (temaet, red.) handler om at skabe forbindelser, og det gør vi på smukkeste vis ved at gå sammen med byens teater til den officielle åbning af Aarhus Festuge 2017. I løbet af Festugens 10 dage opfordrer vi alle til at bygge bro, skabe nye fællesskaber og mødes på kryds og tværs, og vi er begejstrede for sammen med Aarhus Teater at lægge fra land med premieren på en moderne og lokalt forankret forestilling, siger festugedirektør Rikke Øxner.

- Med tonerne fra fortidens sange og salmer svøbt i Simon Kvamm og Marie Kolder Højlunds nutidige, elektroniske signaturlyd bygger 'Lyden af de skuldre vi står på' ikke bare bro over generationer, men også mellem to af byens store kulturinstitutioner. Forestillingen er skabt i byen, til byen og jeg er utrolig glad for, at Festugen for første gang nogensinde henlægger den officielle åbning af byens fest til Aarhus Teaters smukke hus, tilføjer teaterdirektør Trine Holm Thomsen.

Forestillingen spiller indtil 30. september, og billetsalget er startet i dag på aarhusteater.dk

Foto: Isak Hoffmeyer

Tilbage