Promo_4 (Shervin Lainez).JPG

Nyt musikalsk prestigeprojekt åbner årets Festuge

Åbningen af årets Festuge bliver til lyden af et musikalsk møde mellem sangerinden og komponisten Shara Nova og Aarhus Symfoniorkester. 

Når Aarhus Symfoniorkester rejser til Hamborg og spiller med Shara Nova, er det første gang, et dansk symfoniorkester får lov at optræde i Elbphilharmonie, hvilket er en kæmpe ære for det aarhusianske symfoniorkester. Endnu mere beærende er det, at samtlige 2000 billetter til koncerten i Hamborg blev revet væk på ganske kort tid. Og nu er billetterne til den danske koncert er sat til salg.

Komponisten og indiekunstneren Shara Nova (My Brightest Diamond) har komponeret koncerten, og sammen med Aarhus Symfoniorkester spiller hun årets Festuge i gang med to koncerter. Til den officielle gallaåbning 31. august og igen lørdag 1. september, hvor alle Festugens gæster har mulighed for at sikre sig billet.

Køb billet her

Men før den unikke koncertoplevelse åbner årets Festuge, har koncerten altså urpremiere i den verdensberømte koncertsal Elbphilharmonie i Hamborg 23. august under kulturfestivalen Kampnagel. En drøm der er blevet til virkelighed for symfoniorkestret på grund af samarbejdet med Aarhus Festuge.

- I Aarhus Symfoniorkester er vi utroligt glade for samarbejdet med Aarhus Festuge. At kunne præsentere et internationalt projekt med tre så stærke kulturaktører, fortsætter trenden fra et veloverstået kulturby-år. At vi oven i købet bliver det første danske symfoniorkester i den storslåede Elbphilharmonie, er utroligt spændende og viser den retning, vi forfølger for orkestrets kunstneriske udvikling, tilføjer Kristian Rahbek Knudsen, musikchef for Aarhus Symfoniorkester.

’Seven Deadly Pearls’ tager tilskueren med på en rejse ind i et moderne og stærkt filmisk musikunivers. Den dramatiske totaloplevelse trækker tråde fra Kurt Weills maleriske kabarettradition til Sarah Kirklands Sniders moderne og ambiente nodestrøg. Hos Aarhus Symfoniorkester glæder de sig til at opføre koncerten både i Hamborg og under Festugen.

- At være med til at give byens symfoniorkester muligheden for at spille et så ikonisk sted som Elbphilharmonie, og dermed sætte Aarhus på det klassiske verdenskort, er en ganske særlig følelse. Vi skaber Festugen i samarbejde med byens kulturaktører, og vi glæder os over ikke bare at give symfoniorkesteret en fantastisk oplevelse, men også at bringe den med hjem og give den til Festugepublikummet, siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

FAKTA
Dato/tid: 31. aug. (lukket forestilling) og 1. sept. kl. 19.30
Sted: Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal
Pris: 135 kr. ekskl. gebyr (60 kr. ekskl. gebyr for børn og unge under 25 år) via www.billetlugen.dk
Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester, Internationales Sommerfestival Kampnagel og Elbphilharmonie

Tilbage