Gallaåbning

Nyt musikalsk prestigeprojekt åbner årets Festuge

Når Aarhus Festuge 2018 officielt skydes i gang til gallaåbningen 31. august, bliver det til lyden af et nyt musikalsk partnerskab mellem nogle af de mest toneangivende aktører inden for den klassiske musikscene.

Aarhus Festuge har i år skabt en bred musikalsk alliance mellem to store tyske kulturinstitutioner, kunstfestivalen Kampnagel og den ikoniske koncertsal Elbphilharmonien i Hamborg, der sammen med Aarhus Symfoniorkester samt sangeren og komponisten Shara Nova (My Brightest Diamond) åbner årets Festuge.

Det unikke samarbejde får præmiere i Elbphilharmonie under Kampnagels Internationale Sommerfestival i august, inden det ved to koncerter giver et dansk publikum mulighed for at opleve moderne og eksperimenterende klassisk musik fra øverste hylde. Aarhus Symfoniorkester og Shara Nova opfører koncerten ’Seven Deadly Pearls’ til gallaåbningen af Aarhus Festuge 31. august og en koncert lørdag 1. september, hvor Festugens besøgende kan købe billet.

- Vi er utroligt glade og stolte over, at vi til årets gallaåbning kan præsentere et unikt og bredt samarbejde mellem så store kulturinstitutioner. Temaet for Festugen er ’Bridging’, og vi føler netop, at vi med dette brede samarbejde bygger bro mellem lande, kulturer og musikgenrer. Derudover er det et vindue for talentudveksling og for at sætte Aarhus og vores fantastiske symfoniorkester på det klassiske verdenskort, siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

’Seven Deadly Pearls’ tager tilskueren med på en rejse i kredsløb om sangeren, indiemusikeren og komponisten Shara Nova, der blandt andet står bag en lang række udfordrende popudgivelser under navnet My Brightest Diamond. Shara Nova og Aarhus Symfoniorkester har sammen skabt en dramatisk totaloplevelse, som trækker tråde både fra samtiden, men også bagud til Kurt Weills maleriske kabarettradition og tilbage igen via Sarah Kirklands Sniders moderne og stærkt filmiske nodestrøg. Til sammen væves der et dragende tonetæppe af filmisk undergang og barokke (p)optrin.

 - I Aarhus Symfoniorkester er vi utroligt glade for samarbejdet med Aarhus Festuge. At kunne præsentere et internationalt projekt med tre så stærke kulturaktører, fortsætter trenden fra et veloverstået kulturby-år. At vi oven i købet bliver det første danske symfoniorkester i den storslåede Elbphilharmonie, er utroligt spændende og viser den retning, vi forfølger for orkestrets kunstneriske udvikling, tilføjer Kristian Rahbek Knudsen, musikchef for Aarhus Symfoniorkester.

FAKTA:
Dato/tid: 31. august (lukket forestilling) og 1. september kl. 19.30
Sted: Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal
Pris: 135 kr. ekskl. gebyr (60 kr. ekskl. gebyr for børn og unge under 25 år) via aarhussymfoni.dk. Billetsalg starter i uge 18
Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester, Internationales Sommerfestival Kampnagel og Elbphilharmonie

Tilbage