The Necks

Grænsesøgende musikfestival klar med flere navne

Lørdag 2. september omdannes VoxHall og Atlas til et musikalsk epicenter for det grænsesøgende og udfordrende, når endagsfestivalen Ujazz finder sted. Koncerterne består i høj grad improvisationer og den retning og stemning, kunstnerne søger på dagen. Det er med andre ord koncerter, der ikke er lig normale koncerter, og det er den perfekte begivenhed for dem, der gerne vil udfordre sig selv og få en musikoplevelse ud over det sædvanlige.
Læs mere om de fire navne, der er tilføjet til programmet, herunder:

THE NECKS (AUS)
The Necks’ musik lader sig ikke beskrive, for den findes ikke… Ikke endnu. Først når trioen går på scenen, begynder musikken at tage form, og ud fra rummets akustik inspireres og guides de igennem improvisationer og impulser. Det hele sker på et splitsekund, men forud går 30 års rutine og sammenspillethed, som gør The Necks i stand til at finde sammen som én levende organisme og kommunikere med hinanden udelukkende gennem musikken.

Chris Abrahams rislende klavermotiver, Lloyd Swantons dunkle bas og Tony Bucks spjættende trommespil mødes og smelter sammen med det rum, de opstår i. The Necks skal opleves live på scenen, for musikken findes i virkeligheden ikke andre steder.

COLIN STETSON (US)
Det er lyden af evigheden gennem en saxofon. Lyden af en uendelig strøm af toner og stemninger, der flyder ud i rummet, op gennem taget og langt ud i atmosfæren. Det er kort sagt lyden af Colin Stetsons kompromisløse saxofonspil.
Med teknisk perfektion udnytter han circular breathing til at lade arpeggioerne fra alt- og bas-saxofonen fortsætte, i hvad der bedst kan betegnes som en forkortet evighed, og flyde sammen med det minimalistiske, dronebaserede backtrack. I løbet af uendeligheden inkorporerer han elementer af metal, post-rock og electronica og skubber grænsen for, hvad en saxofon, en saxofonist og evigheden er.

NILS GRÖNDAHL (DK)
En mand, en violin, en loop-pedal og en lydmur af forstærkere. Tilsammen danner kombinationen rammerne om Nils Gröndahls solooptræden. Manden, knælende på scenen i en musikalsk og spirituel renselse. Violinen, skizofren og udtryksfuld via de mange effekter. Loop-pedalen, evigt gentagende og alligevel varierende. Muren af forstærkere, det potente bagtæppe.

Nils Gröndahl har spillet med Under Byen, Broken Twin, Jacob Bellens m.fl., og i sin musik søger han altid at skabe en stemning af fornyelse og forandring. Hvad, der er industrielt og brutalt det ene øjeblik, bliver melankolsk og inderligt i det næste. Og når violinens forvrængede toner feeder i forstærkerne, føler man sig hensat til de eksperimenterende 60’ere, hvor sindet var frit og musikken endnu ung.

THE DWARFS OF EAST AGOUZA (EGY)
I et lejlighedskompleks i Cairo finder en natlig jamsession sted. Nordafrikanske ørkentrommer, dansende vestafrikansk guitar og tung bas fra krautrockens dybeste mørke finder sammen og skaber fundamentet for The Dwarfs of East Agouza. Opkaldt efter en egyptisk dværggud og deres geografiske bydel tager de lytteren med på en psykedelisk road trip gennem det nordafrikanske landskab, forbi europæiske (inspirations)kilder og tilbage til Cairos hektiske centrum. Gruppen dyrker tiden og pauserne i musikken og lader alle riffs og melodier folde sig ud i improvisationerne, når den psykedeliske road trip i år slår et smut forbi Ujazz.

I forvejen er Xiu Xiu - The Twin Peaks Project, Deerhoof, Atomic og Tau offentliggjort til Ujazz. Flere navne bliver tilføjet til programmet senere.

FAKTA
Dato/tid: 2. september kl. 14.00-00.00
Sted: VoxHall/Atlas
Pris: 200 kr. for early bird partoutbillet (50 stk.) til både VoxHall- og Atlas-koncerter. Herefter er prisen 295 kr. (250 kr. med studierabat). 225 kr. for VoxHall-koncerter (200 kr. med studierabat). Eks. gebyr. Via aarhusfestuge.billetten.dk.
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Støttet af: Statens Kunstfond og Fonden VoxHall

Tilbage