Magnet3_WhiteHat_RasmusBaaner0125.jpg

Harbour Magnets belønnes med lokal arkitekturpris

Aarhus Festuges og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017’s ambitiøse arkitekturprojekt på havnen, ’Harbour Magnets’, modtager Aarhus Kommunes Stadsarkitekts særpris for midlertidig arkitektur 2017

’Harbour Magnets’ blev søsat med formålet at bygge bro mellem byen og havnen og ikke mindst at udforske relationen mellem land og vandet. Det lykkedes arkitekterne franske LIST, italienske Matilde Cassani og japanske Hideyuki Nakayama at gøre dette ved at tage udgangspunkt i ”magneternes” enkelte lokationer og skabe små og elegante monumenter af høj kvalitet. De enkelte arkitekturinstallationer er skabt i samspil med eksisterende elementer på havnen såsom fyrtårne, kraner og bygninger og skaber på den måde små intime rum til refleksion, fordybelse og udsyn. 

Direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner, siger:

For Aarhus Festuge har arbejdet med ’Harbour Magnets’ været en spændende og berigende rejse, kendetegnet af fantastiske samarbejder, hvor opbakningen til projektet har været overvældende og er blevet mødt af stor velvilje fra både aktørerne på havnen og udviklerne på Aarhus Ø. Derfor er vi også utroligt stolte over og glade for at modtage denne pris. 

Ido Avissar har udtalt på vegne af LIST, Matilde Cassani og Hideyuki Nakayama: 

We are very pleased and very honoured to receive, together with Aarhus Festuge, this special award from the Aarhus City Architect. In the last six months, we have gone from discovering Aarhus to building, debating and interfering with its daily routine, and this experience has been both enriching and extremely intense. We literally fell in love with the city and the harbour, its enthusiasm, hospitality and endless energy.

’Harbour Magnets’ har været med til at skabe opmærksomhed om byens nye bydel på havnen, hvor Aarhus Festuge og de internationale tegnestuer har lært mange nye samarbejdspartnere at kende.Projektet blev til i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og har mødt stor opbakning fra ikke mindst Statens Kunstfond og en række magistratsafdelinger samt danske og internationale fonde.

Harbour Magnets har været et af de inspirerende og markante højdepunkter i Kulturhovedstadens tætte samarbejde med Aarhus Festuge. Det er imponerende, at så mange medspillere helhjertet har sluttet op om dette glimrende initiativ, og vi er meget glade over, at eventen er blevet honoreret med denne pris
, udtaler Rebecca Matthews.

 

Tilbage