'Harbour Magnets' fejrer byen og arkitekturen

Med inddragelse af havneelementer på Aarhus Havn bygger Aarhus Festuge og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 bro til områdets fremtid og åbner samtidig havnen op for byens borgere og gæster.

Havneområdet udvikler sig drastisk, og Aarhus Festuge inddrager den spændende bydel i arkitekturværket ’Harbour Magnets’. Gennem opførelsen af forskellige, ydmyge, men poetiske, magneter, sættes der fokus på områdets transformering, og Festugens gæster inviteres til at besøge og opleve området, som bliver en mere og mere central del af midtbyen.

’Harbour Magnets’ slår ned på udvalgte steder ved havnen og transformerer punkterne til midlertidige opholdssteder, der inviterer til fordybelse og eftertænksomhed. Franske LIST Architecture-Urbanism har sammen med Hideyuku Nakayama fra Japan og Matilde Cassani fra Italien skabt forskellige magneter som symbol på tilhørsforholdet mellem den gamle og den nye havn, og i løbet af Festugen vil der være en række events og arrangementer på de udvalgte havneområder.

Tag ophold ved et fyrtårn og en ny, stor ”visionsterrasse”, der spejler sig i Dome of Visions, eller besøg en flydebro og brug en stund på at mærke, hvordan det hele er ved at ændre sig. Havneområdet er i rivende udvikling og forvandles i stigende tempo fra et stolt industriområde til en energisk bydel med boliger, handel og kultur. Men med udviklingen følger også et ansvar for at binde det nye sammen med det gamle og skabe forbindelser mellem hav og himmel, by og borgere, og det er en udfordring, Aarhus Festuge og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 tager op.

’Harbour Magnets’ er første etape af, hvad der gerne skulle blive til arkitekturbiennalen 1:1 Bridge, der vil sætte fokus på byens aktuelle udfordringer og potentialer. Det er en fejring af arkitektur og samtidig en måde at bringe den til borgerne på en favnende, interessant og nytænkende måde. Det handler om vores by, og hvordan vi bruger den.

FAKTA
Dato/tid: 25. aug.-3. sept.
Sted: Aarhus Havn
Pris: Gratis
Arrangeret af: Aarhus Festuge og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
Støttet af: Statens Kunstfond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond, Børn og Unge, Aarhus Kommune, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune, EU-Japan Fest Japan Committee og Dreyers Fond
Tak til: NIRAS, DanContainer og Aarhus Cementvarefabrik


Tilbage