Hauschka

Kirkekoncerter vender tilbage med nyskabende pianist

Aarhus Festuge gentager succesen med at lade byens kirker være rum for alternative koncerter. Den tyske pianist Hauschka er første navn i rækken.
 
Rum Der Forkynder er titlen på en række koncerter i byens smukke kirker, hvor musik møder rum i nye rammer og på den måde skaber en helt ny måde at opleve musikken på. Første offentliggjorte navn er pianisten Hauschka, der overgår alle forventninger til det klassiske instruments kunnen, når han udforsker det indvendigt og udvendigt til en koncert i Skt. Lukas Kirke. Læs mere om kunstneren herunder:
 
Bag kunstnernavnet Hauschka finder man tyskeren og pianisten Volker Bertelmann, som igennem en årrække har flyttet grænserne for, hvordan man kan vride ny musik ud af det traditionelle instrument ved at bruge utraditionelle metoder. Konceptet kaldes prepared piano og dækker over tilføjelsen af fremmede objekter på og mellem strengene, dæmperne og hammerne for at frembringe et helt nyt sæt toner og lyde. Disse udnyttes til perfektion af Hauschka i værkerne, som er både luftige og utroligt nærværende på samme tid.
 
Hauschka startede sin musikalske karriere i den veletablerede del af først hiphop- og derefter drum and bass-miljøet, men har siden dedikeret sig fuldstændigt til at afsøge alle kroge af klaveret og den vej igennem skabe ny musik, så han nu uden tøven kan nævnes i samme sætning som Eric Satié, John Cage og Steve Reich. I år var han desuden nomineret til en Oscar for soundtracket til filmen ’Lion’, og han beviser gang på gang, at han med sine innovative og originale tilgang er en ener på klaverscenen.
 
Til denne koncert akkompagneres han af… sig selv. Med to selvspillende klaverer, såkaldte pianolaer, udvides lydtæppet yderligere og skaber sammen med kirkerummet scenen for en opdagelsesrejse helt ind i det inderste af klaveret og ud igen.
 
Til Rum Der Forkynder under Festugen 2016 kunne man bl.a. opleve Den Sorte Skole i Domkirken, Liss i Skt. Johannes Kirke og Solbrud i Langenæskirken. Der arbejdes på flere navne til dette års kirkekoncerter.
 
FAKTA
Dato/tid: 29. aug. kl. 21.00
Sted: Skt. Lukas Kirke, Sankt Lucas Kirkeplads 1
Pris: 140 kr. ekskl. gebyr via aarhusfestuge.billetten.dk
Arrangeret af: Aarhus Festuge
Tak til: Skt. Lukas Kirke

Tilbage