Officersmessen.jpg (1)

Her kan du få stillet sulten under Festugen

Hvad enten du deltager i Festugen en enkelt dag eller har dedikeret hele ugen til arrangementer, så skal sulten stilles. På pladser og torve er mobile madmarkeder flyttet ind for at bespise Festugens ca. 500.000 gæster. I denne guide kan du se et udpluk af, hvad de byder på.

Af Nanna Juulsgaard Poulsen

Et strejf af det mellemøstlige køkken

Bazar Fest (Store Torv)

På Store Torv er en række kendinge fra Bazar Vest rykket ind, og markedet er passende blevet omdøbt til Bazar Fest under Festugen. Her kan du byde en friskpresset juice, mens du slentrer igennem området, som også byder på f.eks. en persisk tæppehandler. 

Et besøg hos Bazar Fest giver mulighed for at smage på mad fra det libanesiske og tyrkiske køkken. Shawarma, durumrulle eller grillrulle. Kært barn har mange navne, og hvis du får lyst sådan en, så kan Hos Bilal og Metins Grill tilfredsstille dit behov.

Te-drikning med venner og familie er stor del af tyrkisk kultur. Faktisk indtager Tyrkiet førstepladsen som den nation, som drikker mest te. Bliver du tørstig, så kan du prøve tyrkisk te, som har en sød smag. På Store Torv finder du også et udvalg af friske frugter såsom dadler, figner, dragefrugter og vindruer med karamelsmag.

 

Trøffelolie-elskerens udflugtsmål

Cluster Square (Klostertorvet)

Et andet velbesøgt område under festugen er Cluster Square, som også er kendt under dets borgerlige navn Klostertorvet. En række boder danner fysisk ramme om koncerter, arrangementer og generelt festligt samvær.

I boderne Portobello Burger og Gorm’s finder du retter med trøffelolie. Hos Portobello Burger serveres varme fritter med trøffelolie, mens den samme ingrediens indgår i pizzaerne hos Gorm’s kombineret med mozzarella, kartoffel, gedeost og rosmarin. Du kan nyde maden ved langbordene placeret på midten af Cluster Square eller gå et par trin op ad en trappe til en terrasse.

Når du sulter efter burger, sushi og falafel af god kvalitet

Officerspladsen (udenfor Ridehuset på Vester Allé)

På Officerspladsen uden for Ridehuset finder du et bredt udvalg af madboder, som tiltaler forskellige smagsløg. Du kan f.eks. sætte tænderne i en hjemmelavet strandburger hos Gourmensch, falafler fra Faour eller mæske dig i sushi fra Let’z Sushis foodtruck. 

Er du nysgerrig omkring økologisk landbrug og kvægopdræt, så kan du kigge forbi Kalø Gårdbutiks stand, som sælger økologiske grøntsager og ditto kød. Det udendørs marked og mad-eksperimentarium 'Smag på Høsten', som Kalø Gårdbutik er en del af, er stablet på benene af Økologisk Landsforening og Smag på Århus.

Prøv mad fra Mellemamerika

Ridehuset (Vester Allé 1)

Trænger den søde tand til noget lækkert, så træd ind i Ridehuset. Her er højt til loftet og mange siddepladser, og derudover kan du få pandekager med nutella og banan. Afslappende, urban loungemusik på et tilpas lydniveau snor sig imellem madboerne og skaber en behagelig stemning.

I Ridehuset har du også mulighed for at smage lækre udenlandske retter. Peruvianske LIMA byder på mellemamerikanske specialiteter som empanadas og ceviche, hvis du ikke er korianderforskrækket. Det er også nemt at blive fristet af Fish&Chips eller en sushi burrito hos Mo’Rice. Efter et lækkert måltid kan du slå mave i en af de bløde Fatboy-sækkestole der er opstillet.

Klassikere i moderne klæder

Festugerestauranten (FO-bygningen)

På den anden side af Vester Allé finder du Festugerestauranten, som er en pop-up restaurant skabt af Aarhus Festuge i samarbejde med Mefisto. Den udendørs restaurant finder du i FO-byen, som kan nås ad en sidegade til enten Frederiksgade eller Vester Allé.

I Festugerestauranten, som i år går under navnet 'Det Grønne Liv' bl.a. hotdog, burger, festugefritter, ærtesalat og vegetarisk enchilada på menukortet, og maden er kreeret ud fra et hensyn til bæredygtighed via et fokus på grøntsager og økologiske ingredienser. Den klassiske hotdog har f.eks. fået en opdatering med sellerikompot, tomatcreme og sprøde rødder, mens burgeren indeholder nakkekam, coleslaw og jordskokker.

Tilbage