aaf_helmig_nyhed.png

Thomas Helmig åbner Aarhus Festuge 2018

Årets Festuge tyvstarter med en uofficiel åbningskoncert, hvor bysbarnet Thomas Helmig går på scenen i godt selskab.

Selvom Aarhus Festuge officielt først erklæres åben fredag 31. august med gallaåbningen i Musikhuset Aarhus, vil den på mange måder blive skudt godt og grundigt i gang aftenen forinden ved en stor udendørskoncert i Byparken mellem Rådhuset og Musikhuset. Thomas Helmig går med sit band på scenen og spiller for den by, det publikum og den Festuge, han har så mange gode minder med.

- Der er mange måder, man kan spille musik i Aarhus Festuge på. Jeg har spillet i gården bag Cafe Himmelblå med Kaksi Kuggas band og på Pustervig med Elevatordrengene.

Solo med en akustisk guitar nede ved åen, hvor jeg sang ’Malaga’, eller foran Domkirken på et tårn af træ hvor jeg, a cappella, sang ’Glemmer du, så husker jeg det ord for ord’.

Og så var der dengang, hvor jeg vred mine sange af led i selskab med alle Palle Granhøjs sindssygt dygtige dansere. Eller dengang hvor Steffen Brandt og jeg rev hinandens sange af led i Rådhushallen, eller den uforglemmelige aften i Mindeparken i 2014 hvor Dronningen lånte min paraply. Musik skal der til - i livet og i Festugen - og jeg er stolt over at have fået den store ære at spille til Uofficiel åbning i Byparken.

Koncerten får undertitlen ’I godt selskab’, og med den tages der forskud på ti dage med kultur og fest i hele byen. Thomas Helmig, som i Festugeregi senest optrådte ved den storstilede 50-års jubilæumskoncert i Mindeparken i 2014, glæder sig til at sætte gang i det hele:

- Jeg kommer med mit fantastiske band og nogle gamle venner. Jeg tager også nogle helt nye venner med, og jeg glæder mig helt vildt til at stå midt i Aarhus, midt i min by, midt i det hele, sammen med publikum og spille Festugen i gang – i godt selskab.

Når Thomas Helmig med band går på scenen torsdag 30. august, lyder startskuddet til årets Festuge. Temaet er ’Bridging’ (valgt for perioden 2017-2019), og det er på mange måder to store Aarhus-institutioner, der slår sig sammen til Uofficiel åbning.

- Jeg kan ikke forestille mig et bedre sted at opleve Thomas; i hjertet af Aarhus, ved Ridehuset mellem ARoS og vores smukke rådhus – og så under Festugen. Vi glæder os rigtig meget til at se ham i sit rette element, hvor han samler folk med sin musik i et kærlighedsfyldt fællesskab. Aarhus Festuge er hele byens fest, og koncerten er en invitation til i samlet flok at tage forskud på en forlænget uge i brobygningens tegn, og det gør vi med en aften i godt selskab, siger direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

Billetterne koster 200 kr. ekskl. gebyr og sættes til salg onsdag 2. maj kl. 09.00 på aarhusfestuge.billetten.dk

Læs meget mere om koncerten her.Tilbage