Kalas.jpg

AARHUS FESTUGE DEBUTERER NY FESTIVAL FOR DE UNGE - KALAS!

Kalas er det svenske ord for fest, og med det in mente, kan Aarhus Festuge i år afsløre et nyt initiativ rettet mod Festugens unge publikum – Kalas!
 
Kalas er for de unge, der elsker at game med deres venner og vil være den næste ’dev1ce’. For dem der skriver deres egne rim og drømmer om at få sine tracks spillet på P3. For dem der er tossede med at tegne og ønsker tips og tricks fra nogle af byens bedste streetartists. For dem der er vilde med dans, skating eller seje koncerter med nye spændende kunstnere. Og for dem der bare vil snuse lidt til nogle af de spændende aktiviteter. Alle er velkomne!
 
Til Kalas laver Aarhus Festuge området ved Aarhus K/Godsbanen om til et område fyldt med fede workshops, opvisninger og koncerter for unge i Festugen.
 
Kalas byder blandt andet indenfor til rapworkshop med Rap Akademiet, streetartworkshop, danseworkshops med Planum, opvisning med Black Top Team, skateworkshop og showcase med nogle af de bedste streetartkunstnere i verden med Galleri Grisk. På Radar er der koncert med Adnan, Marcello, JJ Paulo og Don x Lee x Barber, der nævnes som det danske svar på Migos.
 
Tirsdag aften er sat af til en omfattende talk om e-sport, hvor gaming og dets betydning bliver endevendt. Hvad kræver det for at kunne leve af det, og er det så farligt at gå efter? Har forældrene ret i deres bekymringer, eller skal de se muligheder i gaming frem for begrænsninger? Og hvilke pædagogiske overvejelser gør skoler og institutioner sig, når de bringer gaming ind i skoledagen?
 
Til samtalen kan du møde den tidligere professionelle gamer Carsten Petersen med gamer-aliaset zarGoth, filosof og foredragsholder med speciale i computerspil Christian Mogensen samt underviser på e­sportslinjen på Femmøller Efterskole Kasper Stroustrup Pedersen. Arrangementet vil forsøge at bygge bro mellem unge og deres forældre i debatten om gaming, og den bliver modereret af komiker Niels Forsberg, der kalder sig selv en ’nørdekomiker’. Der er kombi-rabat for forældre i følgeskab med en ung.

 
Kalas
Sted: Godsbanen/Aarhus K, Skovgaardsgade 3

Tid: 5. sept. kl. 16.00-20.00
 - køb billetter til arrangementerne til 30 kr. inkl. gebyr på aaf.billeten.dk
Se https://aarhusfestuge.dk/da/samling/kalas for det nærmere program. Der er begrænset plads til arrangementerne
OBS: Kun for de 13-17-årige
Arrangeret af: Aarhus Festuge. Støttet af: Børn og Unge, Aarhus Kommune
Tak til: Institut for (X), Godsbanen og Livstegn (Galleri Grisk og Teknik og Miljø, Aarhus Kommune) Institut for X, Planum, Rap Akademiet, Kulturentreprenør-uddannelsen ved KUU Aarhus/Aarhus Produktionsskole og Skateboardskolen Aarhus

E-sport-samtale
Sted: Kedlen, Godsbanen, Skovgaardsgade 3

Tid: 4. sept. kl. 18.30­-20.30 - 30 kr. (u. 18 år), 50 kr. (18 år og opefter) inkl. gebyr via aaf.billetten.dk
Arrangeret af: Aarhus Festuge. Støttet af: Børn og Unge, Aarhus Kommune


For yderligere information kontakt venligst kommunikationsmedarbejder Jonas Barfoed på 87 30 83 04 eller jb@aarhusfestuge.dk

Tilbage