Mogwai.jpg

Mogwai splitter Rådhuset til atomer

Det bliver højt, smukt, skræmmende og intenst, når det skotske band Mogwai torsdag aften spiller koncert i Rådhushallen og fremfører soundtracket til en film om atomteknologi.

Den anerkendte filmskaber Mark Cousins lavede sidste år filmen 'Atomic: Living in Dread and Promise' for at markere 70-året for bombningen af Hiroshima under 2. Verdenskrig. Med gamle og sjældne arkivbilleder fremstiller han et tosidet billede af teknologien, der både rummer voldsomme og uhyggelige aspekter, men som hver dag også er med til at redde liv i medicinske behandlinger.

Det skotske rockband Mogwai blev sat til at lave soundtracket til filmen, og det er netop den musik, de torsdag aften spiller live i Rådhushallen, mens filmen vises på storskærm.

Musikken omfatter derfor både dystopiske og aggressive elementer såvel som drømmende og håbefulde melodier og harmonier. Forvrængede guitarer og synthflader skiftes til at bearbejde de ambivalente følelser til teknologiens og dens potentiale, som filmen præsenterer.

Der er stadig billetter til koncerten, og de kan købes her.

Foto: Brian Sweeney

Tilbage