Pustervig_TroubleCats_DK_0512_FotoMartinDamKristensen.jpg

Musiktelte: Din guide til den sprøde musik Festugen byder på

Festuge er lig med musik i lange baner. Men hvor skal du gå hen, hvis du gerne vil danse tæt til en stille ballade eller synge med på Gasolins gamle klassikere? Fortvivl ej, her kommer en guide til Festugens musiktelte.

Af Freja Marquardt

Ingen fest uden musik. Det motto gælder også til Aarhus Festuge, hvor der rundt omkring i byrummene er placeret store telte, hvor du kan tilbringe dine eftermiddage og aftener og nyde et langt line-up af dygtige kunstnere indenfor forskellige stilarter. Der er både jazz, pop og rock n’ roll, så der er noget for enhver smag.

Festugen går snart ind i sin sidste weekend, så hvis ikke du endnu har besøgt de forskellige musiktelte, så gælder det om at komme afsted. Her får du en udførlig guide til de forskellige telte, så du kan finde stedet, som huser lige netop din musiksmag.

Pustervig Torv


Jack Flash & The Comets

I det hyggelige brostensområde mellem Café Jorden og Carlton ligger et af Festugens mest traditionsrige musiktelte, der i over 30 år har dannet ramme for hyggelige musikalske stunder. Teltet er åbent, så du har mulighed for at nyde din mad, imens du lytter til musikken. Samtidigt sikrer teltdugen foroven, at de lyttende kan stå i sikkerhed, hvis nu sensommeren skulle vise sig fra sin våde side.

Der er pyntet op med lyskæder, og barpersonalet i teltet er klar til at give den hele armen, når de danser med bag disken. Der er kort sagt dækket op til at du kan nyde musikken i adskillige timer i godt selskab.

Torsdag spiller Jack Flash & The Comets op til dans, og bandet lover, at publikum kommer til at mærke, hvordan bandets hjerter banker for den gode rock n’ roll. Til koncerten vil det være muligt at opleve gode gamle klassikere fra Beatles, Queen, Johnny Madsen, Allan Olsen og mange flere. Alt bliver serveret med respekt for originalerne, men med et touch af Jack Flash & The Comets.

Senere på aftenen spiller Gas-Bi-Dua op til fest, og 70’er orkesteret har lovet et kærligt gensyn med klassikerne fra to af Danmarks bedste livebands – Gasolin og Shubidua. Der vil være udødelige klassikere og fællessang i lange baner. Befinder du dig på Pustervig Torv mellem kl. 21 og midnat,  kan du godt forvente at høre et mix af alt det bedste til dig og dine venner.

Om fredagen er Pustervig Torv igen klar til at tilbyde dig lækker musik. Østre Gasværk giver dig et udpluk af genialiteter, når de fortolker fra Kim Larsens og Gasolins sangskat. Østre Gasværk er kendt for at deres koncerter er utroligt intense, og musikken spilles fra start til slut med et tæt nærvær til publikum.

Fredag slutter bandet Parklife aftenen af med et brag. Her kan du forvente en koncert udførst i hæsblæsende tempo, og der vil være en lang række af klassikere, du kender.

Jazz- og Folkteltet på Skt. Pauls Kirkeplads


Daimi og Louisiana Jazzband

 

Pladsen, som de fleste måske forbinder med lange blikke efter forelskede nygifte og deres bryllupsgæster, er i anledning af Festugen fyldt med jazz- og folkemusik i festteltet.

Torsdag eftermiddag spiller Bourbon Street Jazzband op til fest, og du kan forvente dig lidt af en koncert, for orkesteret har ikke mindre end 52 års erfaring med sig i bagagen. Bandet spiller traditionel jazz, swing og boogie-woogie, så der er lagt op til den helt store fest i teltet foran Skt. Paul.

Fredag middag skal ingen mindre end Daimi optræde, og med sig har hun Louisiana Jazzband. De fleste kender Daimi som en velrenommeret skuespiller, men hun har sunget jazz i mange år og er blandt de bedste. Louisiana Jazzband lader sig ikke stå tilbage for Danmarks darling, og de skulle eftersigende lyde som ”elleve mand i hvide smokinger” – en koncert du ikke vil gå glip af!

Om fredag eftermiddag byder Paul Harrison Band op til en svingom, og her kan du nyde fuldblodsjazz i international klasse. Den leveres af både danske og udenlandske musikere. Der vil være et afbalanceret mix af up-tempo numre og store ballader, så der vil være lidt til enhver smag.

Senere om fredagen lukker Keinstein festen af, og her inviterer de hele familien til et festfyrværkeri af fællessang. Som publikum har du mulighed for at komme helt tæt på og opleve det fede og humoristiske sceneshow, som Keinstein er kendt for at levere!

Lørdag spiller The Hillbillies op, og her kan du forvente rock n’ roll, når det er bedst, til sent ud på aftenen. Selv den sløveste danser må på dansegulvet, når de spiller op, så du kan godt glæde dig til at opleve de erfarne musikere, som helt sikkert vil smitte dig med deres glæde for rock n’ roll.

Det Irske telt på Banegårdspladsen


Owen Stephen

 

Det irske telt er for dig, som gerne vil have autentisk irsk musik. Her kan du drikke en Guiness, og senere på aftenen er det tilladt at danse på bordene. Kan man ikke holde sig tilbage inden da, er der foran scenen gjort klar til at du kan tage en svingom med en af de andre musikglade gæster.

Torsdag og fredag kan engelske Owen Stephen opleves i Det irske telt. Den erfarne musiker har et bredt repertoire, og han tager gerne imod ønsker fra sit publikum. Han spiller det, som publikum ønsker, og han er i tæt kontakt med sine lyttere igennem koncerterne. Har du en yndlingssang, som du bare MÅ høre under Festugen, er Owen Stephan manden, du skal have fat i.

Er du mere til klassisk folkemusik, så læg vejen forbi en af festugens resterende dage, når Strong Ale – The best duo in town lægger vejen forbi. Her vil de bruge både banjo, mandola, guitar og meget mere for at sikre din fest. De har lovet 50 % folkemusik og 50 % underholdning. Det giver til sammen 100 % fantastisk musik.

Lørdag sluttes festen af med Barry og Fiddler, som spiller alt fra irsk folkemusik til blues og reggae. Der vil være et underholdende show, hvor publikum inddrages. Husk dine flotteste dansesko, for der bliver helt sikkert danset på bordene til langt ud på natten.

Hos Anders på Telefontorvet


Soulmeeting

Hos Anders deltager igen i år ved Festugen, og der er sikret god underholdning alle dage i teltet foran hos Anders. Livemusikken gør Festugen levende, og du vil her kunne finde et bredt spektrum af musik. Der burde kort sagt være noget for dig og dine venner.

Torsdag kan du nyde danseglad rock og rul, når Soulmeeting fejrer lille-fredag sammen med deres danseglade publikum. De står klar med en lang række af soulens største numre, så du kan godt varme stemmebåndene op, så du er klar til at synge med. 

Charlie Dee and The Twisters skyder din weekend i gang med et brag, og her kan få fornøjelsen af nogle af rockens gladeste, største og fedeste numre, og det hele leveres i et kækt tempo. Du kan næsten med garanti ikke undgå at lade dig rive med.

Lørdag spiller Black Rose, og da det er Festugens sidste aften er der ingen undskyldning for at holde sig tilbage. Inden da har du kunnet høre Hjorting Jam, som med garanti bringer dig tilbage i tiden med velkendte ørehængere.

Søndag kan du også nyde livemusik i teltet foran Hos Anders, så hvis du trænger til at komme dig ovenpå lørdagens fester, så smut ned og plej dig selv med musikkens healende kræfter.

Cluster Square


Fool

På Klostertorvet er der igen i går lagt op til den helt store fest. Under Festugen kan du danse til langt ud på natten, og lytte til de sprøde toner fra en lang række kunstnere. Der er som sådan ikke noget telt på Cluster Square, men til gengæld kan du nyde strålerne fra diskokuglens skær. 

Musikken på Klostertorvet henvender sig i modsætning til de andre musikspillesteder i byrummene mere til Festugens unge gæster. Så hvis du er til indie, r'n'b, elektronisk og chill-musik, er der helt sikkert noget for dig i programmet på Cluster Square.

Torsdag aften spiller Phabel, Daniel Joy og Nayoubi.

Fredag spilles der hele otte koncerter, når du kan høre Lihme, Kasper Abild, Cellophane Flower, Bear With Me, Augustine, MELOH, FOOL og så sender SHAQ dig videre ind i nattens fester.

Lørdag afsluttes festugen med endnu et lækkert line-up, når Nordnordnord, Jonas Suni, Vincent Wood og Dk’s Sureste DJ lægger vejen forbi. Mathias & The Beatroots lukker og slukker festen og sætter dermed et flot punktum for Festugen på Cluster Square. 

Skål, og god fornøjelse i Festugens mange musiktelte!

Du kan se en liste over alle musikarrangementer i Festugen her.

Tilbage