aaf_nyhed_880x496_2019.png

Rose Eken står bag plakaten til Aarhus Festuge 2019

Kunstneren Rose Eken fortolker temaet ’Bridging’ på årets Festugeplakat, der sætter både strøm og lys til Aarhus Festuge.

Siden 1984 har Aarhus Festuge hvert år fået en kunstner til at fortolke det pågældende års tema, og i år er det den danske kunstner Rose Eken, der har skabt plakaten. Med den runder hun det treårige tema ’Bridging’ af, der har fungeret som tema for Aarhus Festuge i perioden 2017-2019.

Rose Eken har arbejdet en del med kabler som inspiration, og hendes foretrukne motiv har også fundet vej til Aarhus Festuge-plakaten:

- Kabler er jo strømførende; de leder noget, de danner kredsløb, de danner broer mellem to forskellige punkter, så for mig var det oplagt at bruge kablet som udgangspunkt. Kabler leder også lyd, lys og liv, som er essentielle i Aarhus Festuge, så på den måde bliver det et billede på al den bevægelse, der ligger underneden og danner grundsten for de mange oplevelser, siger Rose Eken.

Download plakaten i fuld størrelse her

- Jeg synes, der er noget interessant i at arbejde med noget så genkendeligt. Vi har alle sammen lidt den der rodebutik med sammenkrøllede kabler under skrivebordet, som i virkeligheden danner et lille netværk, der gør, at vi kan alt muligt. De fascinerer mig.

Rose Eken er bosat på Vesterbro i København, men Aarhus har flere gange haft fornøjelsen af hendes kunst. Hun har blandt andet udsmykket Frederiksbjergskolen indvendigt og udstillet på Aros, Aarhus Kunstmuseum i 2016. Derudover har hendes værker været vist i blandt andet Berlin, New York og San Francisco.

Det treårige tema ’Bridging’ afsluttes med Festugen 2019, og direktør Rikke Øxner ser både tilbage på mange brobyggende projekter og frem til endnu flere i år:

- Med temaet skaber vi over tre år nye forbindelser. Til lokale frivillige, internationalt anerkendte institutioner og alt derimellem. Vi udforsker, hvordan kultur bringer os sammen og fungerer som indgang til nogle af de emner, der er vigtige at tale om, og jeg glæder mig til at invitere vores gæster til flere nysgerrighedsvækkende oplevelser i år, siger hun.

Rose Eken er den tredje kunstner, der fortolker temaet ’Bridging’, efter finske Annu Kilpeläinen i 2017 og Martin Bigum i 2018. Hendes plakat kommer til at pryde hele Aarhus op til og under Festugen, som i år finder sted 30. august til 8. september.

Tilbage