festugekoncert.png

Symfoniorkestret får selskab af nyskabende brite til Danmarkspremiere

Aarhus Symfoniorkester og Aarhus Festuge præsenterer både en Danmarkspremiere og en uropførelse, når den britiske komponist og DJ Shiva Feshareki bringer sit nyskabende værk 'O' til Aarhus.
 
Det akustiske og elektriske skaber bevægelse, når den eksperimenterende britiske komponist Shiva Feshareki bruger symfoniorkestret som pladespiller.
 
Udformet som en dynamisk duet mellem Feshareki og symfoniorkesteret udforsker koncerten lydens fysikalitet, og hvordan den integreres med andre fysiske fænomener som rum, bevægelse, tyngdekraft og arkitektur. Musikken udvikler sig i løbet af koncerten til en mere organisk og akustisk afsøgning af samme med fokus på åben resonans og naturlige harmonier i orkestrets instrumentering.
 
Lydens fysiske rejse afspejles også i musikernes placering på scenen i en cirkel rundt om Feshareki, hvilket tillader hende og dirigent Robert Ames at styre orkestret og tonernes bevægelse. Som en plade, der snurres rundt.
 
Resultatet er et svimlende og moderne orkesterværk, der udstikker den absolutte kant af ny klassisk musik. 'O' har premiere i London kort før opførelsen i Aarhus, hvor det til gengæld er første gang i verden, det opføres med orgelimprovisation. Læs hele Fesharekis egen beskrivelse af værket her: http://bit.ly/feshareki-O-description
 
Om koncerten med Feshareki og det forestående samarbejde med Aarhus Festuge udtaler musikchef for Aarhus Symfoniorkester, Kristian Rahbek Knudsen:
 
- For os hos Aarhus Symfoniorkester handler det også om at udfordre, hvad en koncert kan være, og det gør vi i et samarbejde med Aarhus Festuge. Men kan sige, at værket kan udfordre de koncertgængere, der er vant til at nyde mere almindelige klassiske koncerter. Samtidig kan det appellere til folk, som ellers aldrig hører klassisk musik, fordi Shiva Feshareki bringer nye og mere moderne toner i spil. I Festugen har vi tidligere lavet klassiske koncerter med et twist. Denne gang bliver det et fuldstændig gentænkt koncertkoncept, som vi glæder os meget til at præsentere.
 
Direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner, udtaler:

- Med samarbejdet ønsker Aarhus Festuge og Aarhus Symfoniorkester at bruge hinanden som katalysator til at udfordre både os selv og den klassiske musik. Og allerede i år bærer det samarbejde frugt, når vi sammen med byens dygtige orkester kan præsentere festugepublikummet for en spændende og innovativ komponist og en markant anderledes koncertoplevelse af høj karat.

FAKTA
Dato/tid: 31. aug. kl. 19.30
Sted: Musikhuset Aarhus, Symfonisk sal
Pris: 100-285 kr. ekskl. gebyr via billetlugen.dk
Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Aarhus Symfoniorkester
Støttet af: Wilhelm Hansen Fonden

Dirigent: Robert Ames
Solist: Shiva Feshareki, pladespillere
Solist: Kit Downes, orgel

Tilbage