180901_StreetArt_DSC7666.jpg

Vil du have streetart på din gavl? Populær streetartfestival søger ledige husmure

Aarhus Streetart Festival, som de sidste to år har fundet sted under Aarhus Festuge, søger ejere af gavle i Aarhus til maling af permanente værker.

I 2017 og 2018 besøgte tusindvis af mennesker streetartfestivalen i Byparken, som arrangeres af Galleri Grisk og Aarhus Festuge, for at se 5x5 meter store værker fra proces til færdigt værk. Efter Festugen blev væggene fjernet, og kun minderne om de flotte og farverige værker var tilbage. Sådan bliver det dog ikke i 2019-udgaven af Aarhus Streetart Festival. 

Arrangørerne bag søger efter ledige gavle, hvor nogle af de deltagende kunstnere kan få lov til at udfolde deres kunst i en mere permanent form.

- Der er kommet mere fokus på at udsmykke byens ubenyttede gavle, og vi synes, det kunne være en god måde at hylde og mindes streetartfestivalen, som har samlet så mange mennesker de seneste par år, at give byen nogle permanente værker, siger Peter Birk, medejer af Galleri Grisk.

Hvis du er ejer af en gavl i Aarhus af ”nogenlunde betydelig” størrelse og kunne tænke dig at få en af verdens førende streetartkunstnere til at udsmykke den ganske gratis, skal du sende en mail til Helle Rysholt på rys@aarhusfestuge.dk.

Der tages forbehold for, at der kan være udgifter i forbindelse med klargøring til maling, og at ikke alle gavle er egnede. 

Aarhus Streetart Festival løber af stablen for tredje gang under Aarhus Festuge 2019, hvor både danske og internationale kunstnere kommer til byen for at male nye værker og bringe kunstformen ud til et nyt publikum.

Tilbage