SyngNordenSammen_web_nyhed.png

Hele Norden synger sammen i stort Festugeprojekt

Sidste lørdag i Festugen kulminerer Stemmer Bygger Bro i en storslået livetransmitteret kor- og fællessangskoncert, hvor anerkendte kor fra hele Norden synger for.

Alle i hele Norden inviteres til at synge sammen, når Aarhus Festuge i samarbejde med Foreningen Norden fejrer 100-året for det nordiske samarbejde ved at samle hele Norden i sang. Udover korsang på allerhøjeste niveau vil der i løbet af koncerten Syng Norden Sammen være flere fællessange, der skal lyde på tværs af de nordiske landegrænser. 

Syng Norden Sammen byder på noget af det bedste, Norden kan diske op med inden for både rytmisk og klassisk kormusik: Vocal Line (DK), EVE (DK), Syng Selected (DK), Aarhus Pigekor (DK), Norges Ungdomskor (NO), Sveriges Ungdomskor (S), Musta Lammas (FI), Húsakórið (FO), Staka (IS) og Aavaat (GL).

Der vil i løbet af koncerten blive sunget tre nordiske fællessange, hvor alle uanset sangstemme, nationalitet eller alder inviteres til at synge med. De tre udvalgte sange er ’Til Ungdommen (Kringsatt av Fiender)’, ’Vem kan Segla Förutan Vind’ og ’I Skovens Dybe Stille Ro’.

Syng Norden Sammen hylder Norden og nordiske værdier som fællesskab og solidaritet, og hvad hylder disse værdier og samler mennesker på tværs af landegrænser bedre end sang? Med nordisk musik og gennemført lys- og videodesign tematiserer koncerten de skiftende årstider og nordboernes evne til at favne og værdsætte både lys og mørke.

Hele Syng Norden Sammen bliver transmitteret live fra Musikhuset, så hvis man ikke har mulighed for selv at være tilstede under koncerten, er der mulighed for at opleve den og synge med på Nordens største fællessang rundt omkring i kulturhuse, biografer og kirker over hele Norden. 

Fakta
Dato/tid: 7. september kl. 20.00
Sted: Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
Pris: 80-120 kr. via musikhusetaarhus.dk
Arrangeret af: Aarhus Festuge og Foreningen Norden
Støttet af: Nordisk Kulturfond, Augustinus Fonden, Nordisk Kulturkontakt og Salling Fondene

 

Tilbage