Immervad_DK_3468_FotoMartinDamKristensen.jpg

Understrøm: Alsidig musik langs åen

Der bliver plads til spirende og spændende musikere, når festi­valen Understrøm igen i år bliver afholdt i centrum af Aarhus.

Af Nanna Juulsgaard Poulsen

På tre udendørsscener fordelt langs Aarhus Å præsenterer Festugen spændende, vovede og nytænkende koncerter fra torsdag 6. sept. til lørdag 8. sept. arrangeret af nogle af byens lokale og frivillige koncertarrangører.

Aarhus Festuge har sammen med Spot Festival udvalgt lokale ildsjæle fra det aarhusianske musikmiljø, og disse aktører har fået muligheden for at sammensætte et helt specielt musikprogram for deres scene.

Programmet byder på alt fra drømmende indie til hårdtslående metal og løssluppen R’n’B. Publikum til Understrøm kan dermed vælge at blive ved en enkel af scenerne eller gå en tur langs åen for at opleve hele udvalget af meget forskellige gratis koncerter.

Fedt fællesskab

Konceptet bag Understrøm er, at Aarhus Festuge står for scene, teknik og andet grej. De enktelte arrangører sørger så for at booke kunstnere, udarbejde PR- og markedsføringsmateriale og alle de andre ting, der føler med at arrangere koncerter.

En af de lokale arrangører, der producerer koncerter til årets Understrøm, er Villads Birch Hastrup fra foreningen ROU. 

ROU stod for at åbne scenen under Sankt Clemens Bro torsdag eftermiddag, og medstifter Villads Birch Hastrup er glad for oplevelsen med at arrangere koncerter til Festugen i år.

- At være med i Festugen giver os en helt masse omtale, vi ellers ikke havde fået, og det er sjovt at være med. Vi har også et stort ansvar, når vi skal udvælge bands til vores koncert, siger Villads Birch Hastrup.


Villads Birch Hastrup er glad for at afvikle koncerter til Understrøm.

Villads Birch Hastrup fortæller videre, at han er glad for at støtte op om det lokale musikmiljø. 

Vi tjener ikke noget på at arrangere koncerterne til Understrøm, men vi støtter nogle af de nye og opkommende kunstnere, fordi vi synes det er fedt.

Fredag og lørdag fortsætter Understrøm med bl.a. en hel dags metalkoncerter til Mono Goes Metal lørdag på scenen i Mølleparken.

Se det fulde program til Understrøm her.

Tilbage