180908_Understroem_Zaar_DK_5278.jpg

Vil du arrangere koncerter til årets Understrøm?

Aarhus Festuge søger koncertarrangører til booking og afvikling af mindre scener i forbindelse med vores tredages undergrundsfestival Understrøm.

Torsdag 5. september til og med lørdag 7. september 2019 afholder Aarhus Festuge i samarbejde med Spot Festival og Aarhus Echo igen gratisfestivalen Understrøm langs åen i Aarhus midtby.

Med positive erfaringer fra det aarhusianske musikmiljø åbner vi i år festivalen for ansøgere fra hele Region Midtjylland i samarbejde med Spar Nord Fonden. Det gør vi i håb om, at festivalen kan blive springbræt for endnu flere unge kulturiværksættere rundt i regionen.

Sidste år bød festivalens tre scener blandt andet på eksperimenterende elektronisk musik arrangeret af Spark Festival ved Immervad, mens musikforeningen Rou kuraterede soulet hiphop under Skt. Clemens Bro. Med alt fra R’n’B til pop og metal, og meget mere, var stort set hele genrespektret repræsenteret, hvor metalmusikken endnu engang blev leveret af Mono Goes Metal, der bragte 12 timers metalfest til Mølleparken.

Foruden mulighed for løbende sparring med Aarhus Festuges produktionsansvarlige tilbydes et kursusforløb på fire moduler, som skal understøtte og udvikle de udvalgte aktører. Kompetenceudviklingen sker med en unik tilknytning til praksis og sammensættes med henblik på både selve Understrøm og aktørernes videre forløb ind i arrangørbranchen, hvor aktørerne bl.a. får viden om fundraising, myndigheder, tilladelser og samarbejde med den etablerede branche.

Vi opfordrer alle, der lever op til kravene, om at søge, så der kan skabes en så bred og vidtfavnende festival som muligt. Så send meget gerne denne besked rundt i dit netværk.

Aarhus Festuge stiller scene og produktionsapparat (teknik, PR, markedsføring) samt et begrænset musikbudget til rådighed og bidrager således med midlerne og netværket til at nå bredt ud.

Hvem kan søge?
Ikke-kommerciel festival, koncertforening, musikforening eller lignende koncertarrangør med base i Aarhus eller Region Midtjylland. Det er ikke et krav, at de musikere og bands, der bookes, har relation til Aarhus eller regionen.

Til arrangører uden for Aarhus tilbydes transportstøtte ifm. møder, kurser og festivalen.

Hvad skal ansøgningen indeholde?
Ansøgning skal fylde maks. én A4-side og sendes til rud@aarhusfestuge.dk. Ansøgningen skal indeholde din/jeres motivation for at varetage en scene til Understrøm samt kort CV.  Desuden skal det anføres, hvilken scene og dag der foretrækkes.

Hvordan vurderes ansøgningen?
Ansøgningerne vurderes i fællesskab af Rud Kjerstein fra Aarhus Festuge, Aarhus Echo og SPOT Festival. I udvælgelsen lægges der vægt på ansøgers musikprofil samt motivation for at varetage en central scene under Aarhus Festuge. 

Deadline og svar
Deadline for ansøgning er 24. februar, og der gives svar senest 11. marts, hvis du/I er udvalgt.

FAKTA
Dato: 5.-7. sept.
Sted: Mølleparken, Immervad og under Skt. Clemens Bro
Pris: Gratis
Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med ROSA - Dansk Rock Samråd/Spot Festival
Støttet af: Spar Nord Fonden

Tilbage