Immervad_DK_3385_FotoMartinDamKristensen.jpg

Musikfestivalen Understrøm præsenterer årets aktører

Musikfestivalen Understrøm, der i løbet af tre dage på tre scener langs Åen i Aarhus giver vækstlaget en stor platform og et bredt publikum, er klar med årets udvalgte aktører.

De otte udvalgte får hver ansvaret for at sammensætte et dagsprogram på en af scenerne, og igen i år kan publikum se frem til at varieret program med en masse koncerter, der alle er gratis. Understrøm finder sted 5.-7. september i Mølleparken, ved Immervad og under Sankt Clemens Bro.

Torsdag 5. sept.:
Immervad: Kvinder I Musik
Under Sankt Clemens Bro: Hul

Fredag 6. sept.:
Immervad: Sputnik Music Collective
Under Sankt Clemens Bro: Værk.Collective
Mølleparken: Rou

Lørdag 7. sept.:
Immervad: Syndikatet for Urban Kultur
Under Sankt Clemens Bro: Musikhavnen
Mølleparken: Mono Goes Metal

Herunder kan du læse mere om de udvalgte aktører, der udover at arrangere koncerter i Festugen også indgår i et udviklingsforløb med brancherelevant indhold, så de står endnu stærkere i forhold til også at skabe koncertoplevelser i fremtiden.

Hul
Hul sætter fokus på den mere rå del af rocken og forsøger at skære ind til benet på genren med udgangspunkt i garagerocken og dens beslægtede genrer. Fokus er frem for alt på kunstnernes energi og attitude i livesammenhæng.
Formålet er at skabe en koncertoplevelse, hvor kunstnerne kommer ud over scenen, og publikum får mulighed for at blive fanget og blæst bagover af den rå energi, der opstår til rockkoncerter. Hul vil vise, at rocken stadig er i live som genre, og at den bliver ved med at udvikle sig – at rocken ikke blot er et levn fra forrige århundrede.

Værk.Collective
Bag navnet Værk.Collective finder man sangskrivere, der arrangerer koncerter, der udforsker det musikalske, kunstneriske og visuelle rum. En legeplads med originalt musik som afsæt, og hvor man må forvente det uforventelige. Værk.Collective udspringer af en vild skabertrang og en lyst til at udfolde sig kreativt i fællesskab – en platform skabt af sangskrivere, hvor musikken bliver præsenteret på netop den måde, de ønsker. 

Mono Goes Metal
Mono Goes Metal skaber events, der tager fat i, dyrker og styrker den spirende metalundergrund. De går ikke efter enkeltstående hovednavne, men præsenterer et program, der i sig selv er attraktionen; Det nye, det overraskende, det der er på kanten mellem genrer.
Publikum skal have den vildeste fest hver gang, men på samme tid får udvidet deres kendskab til, hvad der rører sig af nye ting i undergrunden. Den musikalske diversitet vægtes meget højt, og i dag forventer folk at blive overraskede, når de går til Mono Goes Metal-events.

Musikhavnen
Musikhavnen består af otte musikelskende og passionerede medlemmer med forskellig tilknytning til musikmiljøet i Aarhus. De arbejder for at styrke relationen arrangør, artist og gæst imellem – at skabe et ”bæredygtigt” musikmiljø.
Musikhavnen dyrker understrømmen ved at gå efter et spirende og spændende musikmiljø og have fingeren på pulsen.  De slår på bredden og præsenterer nogle spændende navne, der overrasker publikum og giver dem noget, de ikke på forhånd vidste, at de elskede.

Rou
Rou er en frivillige århusiansk musikforening stiftet af 4 gymnasievenner i august 2017, der nyder at opdage ny og spændende musik og at tage til fede koncerter. Det er to glæder, de forsøger at give videre til det århusianske publikum.
De stiler efter at præsentere så mange genrer som muligt. Det betyder, at dem, der kommer for at høre f.eks. hiphop også kommer til at høre surf-rock - eller omvendt. Rou tror på, at det er sundt at blive serveret ny musik, man aldrig selv ville have overvejet at høre.

Kvinder I Musik
Kvinder I Musik (KIM) er et netværk for alle, der brænder for kvindelig empowerment i den danske musikbranche på og bag scenen.
De angriber den store misrepræsentation, der er i den danske musikbranche, ved at inspirere og engagere. Det gør de også til Festugen, hvor de vil præsentere et program, som med fokus på kønsdiversitet vil vise publikum, hvad mangfoldighed giver til musikken. De vil inspirere ved at vise, hvad kvinder kan skabe sammen. Derfor står der både kvinder på og bagved scenen, når KIM præsenterer et line-up, du ikke vil gå glip af, på Understrøm.

Sputnik Music Collective
Sputnik Music Collective blev startet med en vision om at fremme den danske upcoming musikscene i Midt- og Nordjylland. Kollektivet består hovedsageligt af Aarhus- og Aalborgbaserede musikere, som i fællesskab deler både musikalske og brancherelaterede erfaringer – i bedste kollektivstil. Sputnik Music Collective vil fremme den danske upcoming scene og give bands en mulighed for at præsentere deres musik for et nyt publikum.

Syndikatet for Urban Kultur
Kulturforening Syndikatet for Urban Kultur (SUK) er skabt af to store musikentusiaster med en fælles forkærlighed for urban dansk undergrundsmusik og kultur – og specielt hiphop og rap.
Foreningens formål, bliver at dyrke og udbrede urban dansk undergrundskultur – specielt i form af rap/hiphop musik og at give unge og ukendte kunstnere en bredere mulighed for at optræde, og derigennem nå ud til et publikum og dele sin musik.

Tilbage