180905_Kalas_Rap_DK_1290.jpg

Festugen til de unge: Kom og vær med til at bestemme

Aarhus Festuge inviterer byens unge til at være med i et ungdomsråd, der er med til at sætte rammerne for arrangementerne for de unge i Festugen.

Unge aarhusianere mellem 13 og 17 år kan nu melde sig til Aarhus Festuges ungdomsråd og dermed få indflydelse på Festugens program til målgruppen. Ungdomsrådet, der tidligere har været med til at pege på de kunstnere, der optrådte til Smells Like Teens-koncerterne, kommer til at arbejde med Festugens nye satsning for de unge: Kalas.

Kalas debuterede i Festugen i 2018, hvor der i løbet af dagen var koncerter og workshops på arealet omkring Godsbanen og Institut for (X), og målet er at skabe et område og en stemning, der er af de unge og til de unge. Og det har Festugen brug for hjælp til:

- Vi har brug for input fra de unge selv for at sikre, at arrangementerne både er relevante og indeholder den kvalitet, der skal til, for at det er interessant for dem. Festugen er jo bestemt også for de unge, og de kan i ligeså høj grad være med til at skabe og udvikle den, siger Festugedirektør Rikke Øxner og inviterer unge fra alle områder i Aarhus til at være med.

Helt praktisk mødes ungdomsrådet med ansatte fra Festugen og arbejder på alt fra indhold til markedsføring af Kalas. De får dermed stor indflydelse på arrangementet, og målet er at give de unge medejerskab over et fantastisk arrangement i Festugen.

Det eneste krav er, at man er mellem 13 og 17 år og bosat i Aarhus Kommune. Interesserede kan melde sig til ungdomsrådet eller stille spørgsmål på kalas@aarhusfestuge.dk. Sidste frist for tilmelding er 31. marts.

Tilbage