Ofte stillede spørgsmål

Frivillige 2

Ofte stillede spørgsmål

Hvor meget skal jeg arbejde?

Det er helt op til dig selv. Dog skal du som minimum kunne afsætte 16 timer. De fleste frivillige arbejder tre-fire gange om ugen tre-fire timer pr. dag.

Hvor gammel skal jeg være?

Du skal være fyldt 18 år for at være frivillig.

Kan jeg arbejde sammen med en ven?

På tilmeldingsskemaet skriver du, hvis du ønsker at arbejde sammen med din ven eller veninde, så skal vi så vidt muligt sørge for, at I kommer på vagt sammen.

Hvor mange frivillige melder sig?

Det er forskelligt fra år til år. I 2018 havde vi omkring 300 frivillige.

Hvilke slags vagter kan jeg få?

Det kan være alle mulige opgaver – eksempelvis guide for kunstnere, chauffør, informations- og PR medarbejder, opsyn, servering og billetsalg.

Kan jeg selv vælge?

Du kan skrive dine ønsker på tilmeldingsskemaet, og så vil vi, så vidt det er muligt, efterkomme dine ønsker.

Hvad får jeg ud af at være frivillig?

Du kommer til at møde en masse andre fantastiske frivillige og blive del af et helt særligt fællesskab. Mange kommer år efter år og skaber vedvarende sammenhold og venskaber. 

Som frivillig er du også med til at skabe noget i byen. Ingen Festuge uden frivillige, så du er i allerhøjeste grad med til at forme byen og tilføre den kulturel værdi. Du kommer helt ind i maskinerummet og lærer Festugen at kende indefra. 

Før Festugen starter, holder vi en opstartsmiddag, hvor du vil møde Festugesekretariatet og alle de andre nye og gamle frivillige. Her vil vi byde på lidt mad og drikke.

Når Festugen er veloverstået, holder vi en fantastisk afslutningsfest, hvor der vil være mad, drikke og musik på vores regning.