Ofte stillede spørgsmål

Frivillige 2

Ofte stillede spørgsmål

Får jeg billetter til forestillinger?

Ja, du får billetter til Festugens egne arrangementer. 16 timers arbejde udløser to billetter til en forestilling eller koncert. 

Får jeg mad?

Hvis din vagt er inden for spisetiderne, får du naturligvis en madbillet til Festugens interne catering.

Hvor meget skal jeg arbejde?

Det er helt op til dig selv. Dog skal du som minimum kunne afsætte 16 timer. De fleste frivillige arbejder tre-fire gange om ugen tre-fire timer pr. dag.

Hvor gammel skal jeg være?

Du skal være fyldt 18 år for at være frivillig.

Kan jeg arbejde sammen med en ven?

På tilmeldingsskemaet skriver du, hvis du ønsker at arbejde sammen med din ven eller veninde, så skal vi så vidt muligt sørge for, at I kommer på vagt sammen.

Hvor mange frivillige melder sig?

Det er forskelligt fra år til år. I 2016 havde vi omkring 250 frivillige.

Hvilke slags vagter kan jeg få?

Det kan være alle mulige opgaver – eksempelvis guide for kunstnere, chauffør, informations- og PR medarbejder, opsyn, servering og billetsalg.

Kan jeg selv vælge?

Du kan skrive dine ønsker på tilmeldingsskemaet, og så vil vi, så vidt det er muligt, efterkomme dine ønsker.

Hvad får jeg ud af at være frivillig?

Ud over at du bliver tilbudt billetter til forskellige kulturelle arrangementer, kommer du til at møde en masse andre frivillige. Mange kommer år efter år og skaber vedvarende sammenhold og venskaber.

Du får mulighed for at opleve og kende kulturlivet i Aarhus på tætteste hold og kan ved at være frivillig få et uvurderligt netværk til kulturinstitutionerne og det kreative netværk i Aarhus.

Før Festugen starter, holder vi en opstartsmiddag, hvor du vil møde Festugesekretariatet og alle de andre nye og gamle frivillige. Her vil vi byde på lidt mad og drikke.

Når Festugen er veloverstået, holder vi en fantastisk afslutningsfest, hvor der vil være mad, drikke og musik på vores regning.