Ofte stillede spørgsmål

Frivillige 2

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan bliver jeg frivillig på Aarhus Festuge?

Du tilmelder dig ved at oprette en profil på vores frivilligportal: http://frivillig.aarhusfestuge.dk/ 

Det er også på via denne portal, du melder dig på hold og frivilligvagter, når vagtplanerne løbende vil bliver lagt ud.

Det er også via frivilligportalen vi vil kontakte dig og orientere om Festugen, arrangementer og nye tiltag. Det er derfor vigtigt, at du husker at ‘tjekke ind’ på frivilligportalen en gang imellem. Specielt når festugen nærmer sig. Har du spørgsmål til tilmelding så skriv til frivillig@aarhusfestuge.dk

Hvor gammel skal jeg være?

Du skal være fyldt 18 år for at være frivillig.

Hvor meget skal jeg arbejde?

Det er helt op til dig selv. Dog ser vi gerne, at du tager minimum 2 vagter eller hvad der svarer til ca. 8 timer. De fleste frivillige arbejder mellem 12-16 timer dvs. 3-4 vagter i løbet af festugen. Du er selvfølgelig velkommen til at tage lige så mange vagter, som du har lyst til.

Kan jeg selv vælge hvornår og hvad, jeg gerne vil lave som frivillig?

Der er rigtig mange forskellige frivilligopgaver under Aarhus Festuge. På et tidspunkt vil du via vores frivilligportal blive bedt om at vælge hold. Holdene definerer, hvilke opgaver du skal lave.

Du kan både her på siden og inde i frivilligportalen finde en liste over de forskellige hold og beskrivelser af de mange forskellige frivilligopgaver. Nogle opgaver er de samme hvert år, og nogle opstår i forbindelse med specifikke arrangementer under den pågældende Festuge.

Der er stor forskel på længden af vagterne og dermed også på opgaverne. Orienter dig derfor godt, før du tilmelder dig en vagt. Der ligger en holdbeskrivelse på frivilligportalen og du kan også se den her.

Kan jeg arbejde sammen med en ven?

Når vagtplanerne bliver tilgængelige, kan du selv vælge mellem de ledige vagter. Så kan dig og din ven tilmelde jer samme vagt, hvis det er muligt.

Hvor mange frivillige er der på Aarhus Festuge?

Det er forskelligt fra år til år. I 2018 havde vi omkring 300 frivillige.

Hvorfor er det fedt at være frivillig?

Som frivillig er du også med til at skabe noget i byen. Ingen Festuge uden frivillige, så du er i allerhøjeste grad med til at forme byen og tilføre den kulturel værdi. Du kommer helt ind i maskinrummet og lærer Festugen at kende indefra.

Du kommer til at møde en masse andre fantastiske frivillige og blive del af et helt særligt fællesskab. Mange kommer år efter år og skaber vedvarende sammenhold og venskaber.

Før Festugen starter, holder vi en opstartsmiddag, hvor du vil møde Festugesekretariatet og alle de andre nye og gamle frivillige. Her vil vi byde på lidt mad og drikke.

Når Festugen er veloverstået, holder vi en fantastisk afslutningsfest, hvor der vil være mad, drikke og musik på vores regning.

Derudover må du beholde den frivillig T-shirt, som du får udleveret og bærer, når du er på vagt, som evigt minde om din indsats.

Får jeg mad, når jeg er på vagt?

Man får en madbillet for hver 6. time, man arbejder. Madbilletterne kan byttes til et måltid i Festuge-caféen, som har til huse i FO-byen på Vester Allé.

Det er ikke altid muligt, at finde tid til at spise under sin vagt, til gengæld opfordrer vi til, at man benytter sine madbilletter før eller efter sine vagter - på den måde er der tid til at spise og snakke med de andre frivillige omkring måltidet i Festuge-caféen.

Ved længere vagter vil vi sørge for lidt forplejning under vagten, men vi opfordrer altid til, at man tager en lille madpakke eller snack med, som kan spises ‘på farten’.

Madbilletter udleveres ved opstartsmiddagen og ellers løbende under Festugen.

Kan jeg komme gratis til arrangementer på Festugen, når jeg er frivillig?

Ca. 75 % af Festugens arrangementer har gratis, så det er bare at tage for sig.

I 2019 får alle frivillige derudover en gratis billet til den uofficielle åbning samt en rabatkode til festugens arrangementer, hvor du kan købe en billet til halv pris.