Om Aarhus Festuge

Stemning 2013 mennesker

Om Aarhus Festuge

Der opstår en helt særlig stemning i Aarhus den sidste weekend i august og ti dage frem, hvor byen summer af liv: Det er Aarhus Festuge.

Festugen underholder, overrasker og udfordrer med et omfattende program, der dækker alle tænkelige kunstneriske og kulturelle genrer. Nytænkende kunst- og kulturoplevelser fra ind- og udland finder sted side om side med gratis koncerter og events, som byens vækstlag står bag - for ikke at glemme de mange musiktelte, der traditionen tro byder indenfor til fest og musik, som vi alle kan synge med på. 

Aarhus Festuge blev afholdt første gang i 1965, og er i dag en af Nordens største og ældste kulturfestivaler. Ca. 1/2 mio gæster i løbet af ti sensommerdage skaber den særlige energi og stemning, der er så kendetegnende for Festugen. Flere end 1000 arrangementer fordelt på over 100 forskellige scener betyder, at hele byen er med, og hele byen er i spil; scener skabes ude som inde. 

En vigtig del af Aarhus Festuges DNA er de utallige og ofte gratis koncerter, byrumsinstallationer, teater- og danseforestillinger, street food og familieaktiviteter, som finder sted i byens rum hele den forlængede, festlige uge. 

Hver Festuge har et tema, der fungerer som inspiration for arrangementerne. I 2017-2019 er Festugens tema Bridging; et tema der inviterer til at bygge bro på tværs af kunstarter, sektorer, bydele, alder, viden, interesser og oplevelser, kun fantasien sætter grænser. Hensigten er at skabe nye rum, hvor kunst, kultur og liv kan udfolde sig.

Festugen bliver til i et tæt samarbejde med byens borgere, kulturinstitutioner, foreninger og erhvervsliv. H.M. Dronning Magrethe 2. er protektor for Aarhus Festuge og åbner hvert år festen ved en gallaåbning, og den til enhver tid siddende borgmester i Aarhus er formand for Festugens bestyrelse.

I 2018 afholdes Festugen fra 31. august - 9. september, og temaet er 'Bridging'. Temaet er valgt over en treårig periode og går ind i sit andet år i 2018.