180903_HeadInTheClouds_DSC4416 (1).jpg

FAKTA OM FESTUGEN

Aarhus Festuge er en festival, en stemning og en tilstand, som forvandler, sætter spot på og udfordrer Aarhus for en stund, og får byen til at summe af liv i ti dage.

Historie
Aarhus Festuge blev etableret i 1964 og afholdt første gang i 1965. I 1964 blev Festugen tænkt som et eksperiment, der skulle aktivere byens institutioner og foreninger for at præsentere byens kulturelle profil og Aarhus’ store potentiale for omverdenen. Den store succes har betydet, at Aarhus Festuge siden da er blevet en årligt tilbagevendende tradition.

Siden starten i 1965 har Festugen udviklet sig fra at være en lokal begivenhed, som den stadig er i dag, til også at omfatte et internationalt fokus, og artister fra hele verden har lagt vejen forbi Aarhus gennem årene.

Arrangementer og tema
Aarhus Festuge er en af Nordeuropas største kulturfestivaler, og programmet indeholder masser af arrangementer inden for forskellige genrer. Nogle af dem arrangeres af Festugesekretariatet, mens andre skabes af aktører i byen.

Festugen har hvert år et tema, der fungerer som inspirationskilde for årets arrangementer. Som noget unikt er temaet 'Bridging' valgt for en treårig periode, så festivalerne fra 2017-2019 alle bærer det tema.

Fakta

  • H.M. Dronning Magrethe 2. er protektor for Festugen og åbner hvert år festen ved en galla den første fredag i Festugen.
  • Den til enhver tid siddende borgmester i Aarhus er formand for Festugens bestyrelse.
  • Aarhus Festuge har hvert år ca. 1/2 million gæster.
  • Festugen starter sidste fredag i august og varer i 10 dage

Man kan læse flere tal og fakta om Aarhus Festuge i et uddrag af Epinions Image- og Kendskabsanalyse 

Take A Stand
Aarhus Festuge er stolt af at være en del af Take A Stand-bevægelsen, der fremmer tolerance ved at give plads og taletid til alle uanset kultur, køn, race, religion, seksualitet og baggrund.