aaf_nyhed_880x496_2019.png

Tema i 2018: Bridging

2019 er tredje og sidste år med temaet ’Bridging’, hvor der på tværs af kunstarter vil blive bygget bro mellem bydele, alder, viden, interesser, genrer og oplevelser. Der skabes nye rum, hvor kunst og kultur kan udfolde sig.

Aarhus Festuge skaber hvert år liv og kreativitet i byen med mere end 1000 events, og siden 1979 har der været et overordnet tema, som alle arrangører inviteres til at bruge. 

Temaerne har traditionelt kun gældt for et år, men i 2017 valgte Aarhus Festuge temaet 'Bridging' for en treårig periode. Direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner, fortæller om baggrunden for valget af temaet:

- En af Festugens fornemste opgaver er at skabe nye forbindelser, og ved at bygge bro kan vi iscenesætte rum og rammer for det gode møde, for nye fællesskaber, det nye byliv og nye oplevelser. Sammenhæng og sammenhold skaber tillid og overblik for festugegæsten, den enkelte borger og for byen. Det skal der arbejdes med i både lille og stor skala.

Aarhus Festuge 2019 finder sted fra 30. august til 8. september. I år er det den danske kunstner Rose Eken, der står bag Festugeplakaten, hvor hun sætter både strøm og lys til Festugen med sit genkendelige kabelmotiv.

Læs mere om årets plakat her