ujazz_some_fuldt_2018 (1).png

DE SIDSTE NAVNE ER PÅ PLADS TIL UJAZZ 2018

Med tilføjelsen af seks vidt forskellige og musikalsk anderledes bands på spilleplanen er programmet til Aarhus Festuges endags-musikfestival for eksperimenterende og grænsesøgende musik nu på plads.

Medrivende og tunge improvisationer over åben dronemusik, afslappet, tilbagelænet og sødladen lo-fi. Og et vaskeægte musikalsk eksperiment, hvor alle i bandet spiller på det samme instrument for at opløse lyden af den enkelte musiker.

De seks bands er de sidste offentliggjorte i et musikalsk program, som forhåbentligt vil udfordre og inspirere publikummerne med sin alsidighed og give lyst til at udforske nye musikalske genrer, som næppe bliver de mest spillede i radioen.

De sidste bands på plakaten er:

Ghost Flute & Dice

Når Mikkel Almholt indtager scenen, er der garanti for sanseprovokerende og grænsesøgende musik, der udfordrer den måde, man som lytter tænker på klaveret som instrument. Med inkorporeringen af digitale og analoge hjælpemidler, eksisterer Ghost Flute & Dice konstant i grænseområdet mellem harmoni og kaos, konsonans og dissonans. Hvad der starter ud som sarte og yndefulde toner fra klaverets strenge kan på et øjeblik ændre sig til et inferno af groteske og kompromisløse lyde, der udfordrer lytteren.

Africaine 808

De to tyske DJs Dirk Leyers og DJ Nomad fra Berlin er gået sammen i projektet Africaine 808. Projektet går i al enkelthed ud på én ting – ved hjælp af en 808 trommemaskine vil de genskabe og udbygge traditionelle afrikanske rytmer med europæisk house og techno. I stedet for at bruge samples fra andre musikere, skiller Africaine 808 sig yderligere ud, ved at de to medlemmer selv spiller de fleste instrumenter, der bliver brugt i musikken.

Polyzygotic

Den danske komponist og lydkunstner Niels Lyhne Løkkegaard har i mange år arbejdet med mangedobling af lyd som en måde at få lyden af musikinstrumenter til at overskride sig selv og blive noget andet. I Polyzygotic har han allieret sig med tre dygtige musikere, som han lader spille på det samme instrument, herunder alt fra altsaxofoner, violinbuer, mundharmonikaer og vibraslaps.

Felines

Felines spiller musik præget af lo-fi og hi-hope popsange med en tilbagelænet charme og afslappet attitude. Deres sødladne og eksperimentelle lyd lander et sted mellem The Breeders og Delta 5, men med et tydeligt stænk af flow og lyst til leg, der er helt deres egen.

I 2010 udgav bandet to EPer og et album, og de har ligeledes udgivet en kassetteversion af deres album på det amerikanske pladeselskab Burger Records.

Uruz II 
Et eksplosivt møde mellem to stærke kræfter i den danske undergrund med fokus på det langsommelige, stærke og uundgåeligt medrivende i improvisation over åbne droner.
Andreas Kildedal Westmark kendes for sin varme punchy sound fra bl.a. Get Your Gun, Heath og Døde Blomster, mens Thomas Eiler kendes som den rytmiske drivkraft bag Svin, Bad Astma, Slowburn, Tigers Mind og andet.

Nils Økland Band

Frontmand i bandet, violinist Nils Økland, har udtalt, at han ikke bruger noder, når han komponerer sin musik. Tværtimod indøver han sammen med bandet numrene på gehør. På den måde bringer Nils Økland Band en nerve og et stærkt nærvær ind i alle deres numre. Med blide og behagelige toner formår de at binde traditionel norsk folkemusik sammen med nuancer af jazz og samtidsmusik, hvilket resulterer i et unikt og harmonisk musikalsk udtryk.

 

For yderligere information kontakt venligst kommunikationsmedarbejder Jonas Barfoed på 87 30 83 04 eller jb@aarhusfestuge.dk

Med venlig hilsen
Aarhus Festuge

 

Fakta:
Sted: VoxHall/Atlas, Vester Allé 15

Tid: 1. sept. kl. 13.00-01.00

Pris: 295 kr. (250 kr. med studierabat) for partout-billet til både Atlas og VoxHall.

225 kr. (200 kr. med studierabat) for koncerterne på VoxHall alene via aaf.billetten.dk

Arrangeret af: Aarhus Festuge. Støttet af: Statens Kunstfond

 

Spilleplan:

14:00 Atlas: Ghost Flute & Dice

15:00 Udescene: Uruz II

16:00 Atlas: Tarawangsawelas feat. Rabih Beaini

17:00 Voxhall: Donny McCaslin Group

17:45 Udescene: Polyzygotic

18:15 Atlas: Nils Økland Band

19:30 Udescene: Felines

20:30 Atlas: Lubomyr Melnyk

21:30 Voxhall: The Bug vs. Earth

23:00 Atlas: Africaine 808

24:00 Voxhall: Bombino 

Tilbage