Efterklang og B.O.X.jpg

KIRKERUMMENE FYLDES AF MUSIK OG SVÆRE ORD

Aarhus Festuge har de seneste to år gået sammen med byens forkyndende rum for at tilbyde helt særlige kulturoplevelser under titlen Rum der Forkynder. I år er ingen undtagelse med både drømmende musik og talentfulde lyrikere.

Tre af byens smukke kirker fyldes under Festugen af en anden type musik og nogle andre ord, end dem der ellers er at finde i kirkerummet. Rum der Forkynder åbner rummene og bygger bro mellem kirke og kultur ved at give Festugepublikummet muligheden for at opleve musik og samtale i anderledes og spektakulære rammer.

Tidligere har Festugen præsenteret alt fra de talentfulde popdrenge Liss (2016) til den eksperimenterende pianist Hasuchka (2017) og en smuk koncert med Den Sorte Skole i Domkirken (2016). For ikke glemme black metal-bandet Solbrud (2016). I år byder Rum der Forkynder-programmet på tre vidt forskellige arrangementer, som du kan læse mere om herunder:

Efterklang + B.O.X.
Bandet Efterklang har komponeret en fantastisk koncert, der passer perfekt til omgivelserne, når de sammen med det belgiske barokorkester B.O.X. går på scenen i Sankt Lukas Kirke onsdag 5. september. Mens Efterklang slog igennem herhjemme og internationalt med deres suveræne og sarte indie-lyd, spiller medlemmerne af B.O.X. på instrumenter fra baroktiden, så det bliver en koncert, der blander gamle og moderne stilarter.

‘Altid Sammen’ er navnet på koncerten, som fik premiere 7. januar i kunstcentret deSingel i Antwerpen. Det er første gang, at Efterklang synger på dansk i deres musik, hvilket yderligere kommer til at bygge bro mellem bandets musik og den klassiske salmetradition, der normalt høres i de danske kirker. Efterklang og B.O.X har i samarbejde arrangeret musikken for barokinstrumenter, og de vil senere i 2018 starte processen med at lave et album med sangene fra koncerten.

Fakta
Dato/tid:  5. sept. kl. 21.00-22.00 (dørene åbner kl. 20.00)
Sted: Sankt Lukas Kirke
Pris: 180 kr. (130 kr. med studierabat) ekskl. gebyr via aaf.billetten.dk. Begrænset antal billetter med 20 pct. Rabat via Klub GAFFA
Tak til: Sankt Lukas Kirke 

Køb billetter til Rum der Forkynder-arrangementerne her

Gas
Den tyske elektroniske musiker Wolfgang Voigt henviser til sine oplevelser på LSD i den tyske skov Königsforst som den dominerende inspiration til den musik, han har udgivet under navnet Gas. Og der er da også noget drømmende, nærmest psykedelisk, over den minimalistiske og ambiente techno/electro-lyd, Wolfgang Voigt er blevet mest berømt for.

I sit bagkatalog har tyskeren udgivet musik under flere end 30 forskellige aliasser, men det var især med Gas, at Wolfgang Voigt virkelig slog igennem og opnåede en næsten kultagtig status blandt sine følgere. Og der er ingen tvivl om, at tyskerens musik kommer til at lyde vidunderligt i den akustisk-tiltalende Langenæs Kirke, hvor hans harmoniske og naturbaserede lyd virkeligt får plads til at udfolde sig.

Fakta
Dato/tid: 6. sept. kl. 21.30-22.30 (dørene åbner 20.30)
Sted: Langenæs Kirke
Pris: 150 kr. (110 kr. med studierabat) ekskl. gebyr via aaf.billetten.dk. Begrænset antal billetter med 20 pct. Rabat via Klub GAFFA 
Tak til: Langenæs Kirke

Søren Ulrik Thomsen og Benjamin Hav
Forfatteren Søren Ulrik Thomsen og rapperen Benjamin Hav fra duoen Benal kender begge til at arbejde med ord. Under overskriften ’De Svære Ord’, sætter de sig sammen i en samtale om, hvordan de arbejder med ord og tekster, og hvordan de bruger dem til at italesætte de svære emner. 

Siden Søren Ulrik Thomsen debuterede med ’City Slang’ i 1981, har den modernistiske forfatter og digter underholdt og udfordret danske digt- og litteraturlæsere med sine udgivelser. Søren Ulrik Thomsen har gennem årene modtaget flere priser for sit virke som forfatter, blandt andet Limfjordegnens Litteraturpris og Modersmål-Prisen.

Benjamin Hav udgør den vokale del af rapgruppen Benal. Bejamin Hav har siden Benals gennembrud i 2013 modtaget ros fra både anmeldere, fans og andre musikere inden for genren for sine gennemarbejdede, originale og tankevækkende tekster.

Samtalen modereres af litteraturhistoriker og sognepræst Anders Thyrring Andersen.

Fakta
Dato/tid: 3. sept. kl. 17.00-18.30
Sted: Klostergården i Vor Frue Kirke
Pris: 80 kr. ekskl. gebyr via aaf.billetten.dk
Arrangeret af Aarhus Festuge
Tak til: Vor Frue Kirke

Tilbage