Flower Power 2017

VIRTUELLE BLOMSTER LYSER OP PÅ BISPETORVET

                          

Aarhus Festuge inviterer sine gæster til gå på opdagelse og bygge bro mellem det digitale og det organiske med en stor lysinstallation placeret centralt på Bispetorv. 

Når aftenmørket falder på, skyder en virtuel blomsterhave op på Bispetorvet og dekorerer den centrale plads i en farverig pragt. Tre lyshaver med projektioner af blomster og planter fra den danske blomsterflora spirer, springer ud, visner hen og giver plads til nyt liv i en naturlig cyklus.

Lysinstallationen ’Flower Power 2017’ er skabt specifikt til byen og Festugen af mexicanskfødte Miguel Chevalier, der siden 1978 har cementeret sit navn blandt den absolutte elite inden for virtuel kunst. Miguel Chevalier har produceret udstillinger og installationer over hele verden, og han inddrager ofte lokale karakteristika i de konkrete værker. I Aarhus lader han sig inspirere af den danske flora og blomsterelementer fra bl.a. nabobygningerne Domkirken og Aarhus Teater.

I værket forener Miguel Chevalier det organiske udtryk og den virtuelle form, og han sætter fokus på forholdet mellem det naturlige og det menneskeskabte. Menneskets indflydelse på naturens tilstand understreges i kraft af værkets interaktive karakter, som betyder, at de besøgende påvirker det blomstrende udtryk. Ud af den konstante metamorfose opstår et magisk, poetisk og nutidigt univers, der vil sprede lys i byrummet på Festugens sommeraftener- og nætter.

Sidste år var ’Bâtiment’ på Bispetorvet det store trækplaster, der visuelt blev forbundet med Aarhus Festuge. Den plads overtages i år af ’Flower Power 2017’, der er blevet til i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017. I værket er der er en tæt sammenhæng mellem den kunstneriske udtryksform og de temaer, lysinstallationen kredser om, og på den måde gør Chevalier kunsten nærværende og vedkommende.

FAKTA
Dato/tid: 25.-26. aug.: kl. 20.30-03.00. 27.-30. aug.: 20.30-01.00. 31. aug-2. sept.: 20.30-03.00
Sted: Bispetorvet
Pris: Gratis
Arrangeret af: Aarhus Festuge i samarbejde med Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017
Støttet af: Vilhelm Kiers Fond, Børn og Unge, Aarhus Kommune og Salling Fondene (husk logo)
Tak til: NIRAS 

For yderligere information kontakt venligst kommunikationsmedarbejder Jonas Barfoed på 87 30 83 04 eller jb@aarhusfestuge.dk.

Med venlig hilsen
Aarhus Festuge

Tilbage