Hatsune Miku

Så er Aarhus Festuge 2016 i gang!

I dag markerer den officielle start af Aarhus Festuge 2016, og allerede i denne første weekend finder en række af Festugens højdepunkter sted.
 
Den 52. udgave af Aarhus Festuge starter officielt i aften, når Festugen erklæres åben af kulturminister Bertel Haarder ved en stor gallaåbning i Musikhuset Aarhus, hvor borgmester Jacob Bundsgaard, bestyrelsesformand for Aarhus Festuge, er vært. Dermed går startskuddet til 10 dage med mere end 1000 arrangementer fordelt på over 100 steder.
 
Gallaåbningen står det japanske, animerede popstjernefænomen Hatsune Miku for. Hun spiller udsolgte stadionkoncerter, har millioner af fans rundt i hele verden, en eksklusiv tøjaftale med Louis Vuitton og er på mange måder som alle andre popstjerner. Men hun er ikke virkelig. Hun er en animeret, evigt 16-pige med blåt hår og en computer-genereret stemme. Til gallaåbningen optræder hun med avanceret 3D-teknologi på skærme med den alternative opera ’The End, som er skrevet af Keiichiro Shibuya, én af Japans mest anerkendte unge komponister, DJ’s og pianister, og som fremfører musikken live på scenen.
 
Årets tema er ’Upside Down’, og Hatsune Miku vender i den grad popstjernebegrebet på hovedet, og løbet af Festugen vendes der op og ned på vores vaner, holdninger og forventninger til musik, teater, dans, kunstinstallationer, satire og meget mere. Omkring 300.000 personer over 18 år gæster hvert år Festugen, der er en af Nordeuropas største kunst- og kulturbegivenheder.
 
Den første weekend byder udover en virtuel popstjerne blandt andet på den illusionistiske byrumsinstallation ’Bâtiment’, som via et kæmpe spejl ignorerer fysikkens love og lader folk kravle rundt på en bygningsfacade som en regulær Spiderman. Balletmester Nikolaj Hübbe medbringer 12 af de dygtigste dansere fra Den Kongelige Ballet, DR kårer Danmarks dygtigste 3D-tegner, den alternative musikscene er i fokus på minifestivalen Vice Versa og Byparken emmer af liv med aktiviteter for hele familien.
 
Se et udpluk af weekendens højdepunkter her:http://aarhusfestuge.dk/da/samling/festugen-i-weekenden
 
Og højdepunkter fra hele Festugen her:
http://aarhusfestuge.dk/da/samling/festugens-highlights

Tilbage